אבחון לילד בן 13

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון לילד בן 13
    שרה
    18/09/2011

רציתי לברר איך מאבחנים אספרגר?רקע-אחרי שיחה של 20 דקות לפני 4 ו-3 שנים הומלץ לבני ריספרדל עקב טיקים וקשיים חברתיים.האב(לא גרים ביחד) מסרב.עשה לו אבחון פסיכולוגי מקיף ובני הוגדר עם "פיגור שכלי קל בהתמצאות בחיי יום יום".וגאון בלימודים...
    הייתי מתחילה מביקור אצל פסיכיאטר בקופה(עבר 3 שנים),אבל האב מחזיק את בני "בשחור" והוא לא נמצא אצלי כלל(אומנם כל הזכויות אצלי!).לכן אני רוצה לברר מה הוא כל התהליך.יש דיון בבית משפט ואני קצת בונה עליו....
    לי נראה (ועוד אנשים) שיש לבני אספרגר בנוסף לכל מה שגילו(או במקום) והפסיכולוגית שעשתה אבחון לפני 3 שנים אמרה שזה מאבחן פסיכיאטר.שכן המליצה על בדיקה פסיכיאטרית.אבל...הצד השני עושה כרצונו בלבד.
    בעיה נוספת-האם נדרש שיתוף פעולה מילד(במקרה שבית משפט יחליט על בדיקה)?הרי זה לא בדיקת דם...כי אז המצב לגמרי אבוד.הוא יעשה רק מה שהאב ירשה לו.לדוגמא,לא נראה שיסכים לקחת תרופות(גם לא מסוגל לבלוע,רק אם זה סירופ ותמיד חושד מה זה כי אבא ביקש לחשוד).
    תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון לילד בן 13

הוספת תגובה

• אבחון לילד בן 13 - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    18/09/2011

לשרה שלום

אכן מדובר באיבחון פסיכיאטרי- אולם יש לקבל גם את הסכמת האב.
    במידה ואין הוא מסכים יש לפנות לערכאות.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון-המשך

שרה
    18/09/2011

בפס"ד אצלי מצויין שאני רק צריכה לידע את ההורה השני.בכל מקרה כשהוא ביצע אבחון פסיכולוגי לא ענינה אותו כלל דעתי.
    אבל אני חייבת לדעת מה הוא תהליך.כדי לספק את הנתונים לבית המשפט(ובינתיים להוציא לאב מכתב רשום) ולא רק לבוא ולדרוש אבחון.אי-אפשר לדרוש הכל בדיון אחד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו