מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני משתגעת ממנו!!!!1נטלי30/09/2011
בני בן 7 וחצי אובחן לפני שנה ע"י רופא ילדים עם ADHD (לא מקבל ריטלין)וע"י פסיכאטרית ADHD+OCD עם . בחודש האחרון זה פשוט בלתי נסבל
הוא לא מפסיק לשאולו אותנו"אף אחד לא ימות?" את ואבא תמיד תחיו? אין לי כלום בעין?והוא ממש בוכה למה את ואבא הולדתם אותי בגיל מאוחר?בן כמה אבא יהיה כשאני אהיה בן 60? בנוסף הוא ממשיך לסוגר חלונות בחדרו ואת הדלת כניסה לחדרו דבר שנוהג לעשות כבר שנתים, הטקסים הולכים ומתגברים אצלו.
הוא לעולם! אינו יושב לאכול מבלי לפתוח טלבזיה זה ממש רפלקס מותנה. בנוסף הילד אימפולסיבי ואובססיבי הוא ממש מתיש אותנו! למשל עכשו חג רה"ש מאתמול שואל מה נעשה החג? וחיבים ליצר לו גירוים ולספק שעשועים... גם בשבת זה ככה ובשישי ברגע שביה"ס מסתים.. גם כשאומרים לו "תמצא מה לעשות" "תעסיק את עצמך.."הוא לא מוצא את עצמו. הוא בכתה ב לאחרונה הכנסתי אותו למועדונית אחרי הלימודים כי משעה 4 הוא משגע אותנו שרוצה ללכת לחברים והרבה מהם משיבים בשלילה . המועדונית מספקת לו מסגרת עד 4 הוא מקבל שם ארוחת צהרים אבל... מלפני שבועים מהרגע שהחל לבקר שם ומהיום הראשון הוא בוכה שלא רוצה להמשיך... למה ? כי יש יותר מידי חוקים, שיעורים הוא לא עושה שם כי הוא הבהיר חד משמעית שאם יכן שם שיעורים הוא לא רוצה ללכת לשם יותר, הנחתי לו וביקשתי שלעת עתה אנחנו נכין איתו. כי אני רוצה שה"נחיתה" שלו במועדונית תהיה רכה אבל גם זה לא עוזר!
בקיצור, הוא בן זקונים הרביעי בבית ומתיש אותנו. וגם את אחיו.
מהבקר הוא שאל אותי כבר 50 פעם אם לא נמות ואף אד לא ימות! כל שינוי כמו רצון למכור את הבית ולעבור לבית אחר , חדש בישוב בו אנו גרים ישר גורר תגובה קיצונית מצידו... רופא שינים מעורר אצלו חרדה וכל רופא, הוא מתחיל לבכות נורא...
הפסיכיאטרית רוצה לתת לו טיפול ברספונד +סימבלטה.
אשמח לתגובתיכם, אני על סף אישפוז!מתלבטת אם להתחיל טיפול תרופתי . הוא מטופל טיפול רגשי רגיל ורכיבה טיפולית משה חצי שנה והמליצו לי על CBT
כל עיצה\המלצה תעזור!....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני משתגעת ממנו!!!!1 - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/10/2011לדעתי במצב החריף הזה אין מנוס מלשפר את האובססיביות הקשה (OCD ) לפני שמטפלים בהפרעת הקשב. ריטלין יכול להחמיר את האובססיביות והחרדות. כדאי לפנות בהקדם לפסכיאטר ילדים ולהתייעץ ואולי לשקול טיפול תרופתי נגד הכפייתיות. בהחלט שילוב של CBT הוא מומלץ מאד . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)