חרדה מסכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מסכיזופרניה
    ברדלס
    29/01/2012

שלום
    מגיל 17 בערך התחלתי לפחד משיגעון.. זה בא והולך אבל בתקופה האחרונה אני מפחד מסכיזופרניה.. ומה שכובל אותי לפחד הזה זה שכשהייתי קטן (הייתי ילד קטנצ'יק רזה.. וכשהייתי חולה החום היה גבוה בד"כ) היה לי זייות חום בילדות.. בגיל 9 ובגיל 10 .. פעמים לכמה דקות או חצי שעה עד שנרדמתי או שההורים שלי הסבירו לי שאני הוזה.. בגיל 13 וחצי היה לי בית ריק ועשיתי לחבר בן 14 מסיבה עם המון אלכוהול זול שלמחרת אתה קם חולה... ילדים קטנים שותים הרבה.. אני הייתי בן 13 קטן ורזה במיוחד ככה שהאלכוהול השפיע עליי חזק שתינו המון ועשינו שטויות באיזה שלב מישהו נתן לי אגרוף לפנים בלי סיבה רבתי איתו וסילקתי אותו .. עכשיו בשלב מסויים אני לא זוכר מה היה פשוט שתינו הרבה הרבה יותר מידי לילדים קטנים בגיל זה ,למחרת בבוקר קמתי עם קצת חום אני חושב (לא אכלתי לפני שתיתי מלא וודקה אימפריאל זולה ורעילה ולא שתיתי מים לפני שנרדמתי כנראה..) קמתי עם הזיות כמו שהיו לי בפעמיים שהייתי חולה אני לא בטוח אם ראיתי אנשים באים או מה הלך שם בדיוק הערתי את מי שישן לידי ואמרתי לו "איתי קום אנשים באים להרוג אותנו" ברחתי מהבית ונכנסתי לבית של מי שסילקתי לילה לפני (שכן.. בית צמוד לשלי חבר מגיל שנתיים..) אמרתי לו "אמיר באים להרוג אותי..אם שואלים אני לא פה" נכנסתי לו מתחת למיטה.. אני לא זוכר איך התפקחתי אבל כל זה היה 5 דקות בערך...הוא יצא לבדוק מי בחוץ עם מקל וחזר הביא לי כוס תה.. בשלב הזה כבר הבנתי שהיה לי הזיות ונרגעתי.. שתיתי את התה והתחלנו לצחוק על הסיטואציה.. כיום אני בן 21 לא היה לי הזיות מחום מאז ובזמן האחרון נזכרתי בזה והתחלתי ממש לפחד אולי יש לי משהוא שיכול להתפרץ או משו כזה.. אז כל פעם שאני משתחרר מהפחד הזיכרון הזה מחזיר אותו (דרך אגב זה בדיוק כמו ההזיות שהיו לי משפעת -תמיד זה היה שמשו רע עומד לקרות ותמיד זה הגיע מתוך שינה כלומר אני קם מסיוט עם הסיוט.. ) האם זה מראה על משהו לעתיד.. עברו 9 שנים והכל תקין עד עכשיו שכחתי מזה ושתיתי מאז הרבה מאוד פעמים- לא קרה שום דבר כזה.. האם זה היה תוצאה של הרעלה?? או חום הגוף עלה כי לא שתיתי\ אכלתי כלום ושתיתי המון יחסית למשקל הגוף שלי? ובזמן האחרון אני ממש חושש ומוצא את עצמי מחפש מידע באינטרנט.. לא מתאים לי.. אזרתי אומץ לשאול את זה מקווה לתשובה שתעזור להתגבר על החרדה.. דר"כ אגב אין סכיזופרניה במשפחה תמיד הייתי אדם חברתי והגיוני מאוד

מחפש פיתרון לוגי כי זה החלק החזק שלי.. מקווה שתוכלו לעזור לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מסכיזופרניה

הוספת תגובה

• יכול להיות שהתייבשתי?

ברדלס
    29/01/2012

הבנתי שזה יכול לקרות שמתייבשים..אלכוהול מייבש (הקאתי המון באותו ערב- ואז שתיתי עוד) ,במיוחד ילד קטן (הייתי תת משקל ונמוך) בן 13.. או מהרעלה או ממחלה.. ממש מקווה לא לקבל תשובה שתגביר לי את החרדות (כן אני מבין שזה התפתח להפרעת חרדה.).. הייתי צריך לאזור אומץ כדי לשאול בגלל פחד מתשובה שאני לא רוצה
    כי מצאתי תשובות אופטימיות וכולן היו על חום.. שזה
    לא אומר כלום על הבריאות הנפשית.. וגם אני ישר הבנתי שזה היה הזיות - אף פעם לא חשבתי שזה היה אמיתי או משו.. לא כמו
    סכיזופרנים שמפחדים מהרוסים מאפיה שב"ק..רק עכשיו עולים הפחדים בתור ילד זה אפילו לא עניין אוי.. היה לי הזיה וזהו ,זה לא אמיתי וזהו התשובות האלו סיפקו אותי מאוד לא חשבתי על מחלות נפש או דברים כאלו.. ממש לא הייתי פרנואיד..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיליריום טרמנס

ברדלס
    03/02/2012

מצאתי את הדבר הזה

דליריום טרמנס הוא מצב טוקסי-בלבולי שמשכו קצר אך תכופות הוא מסכן את החיים ונלוות לו הפרעות גופניות. בדרך כלל הוא תוצאה של גמילה מוחלטת או חלקית מאלכוהול, אצל מכורים בעלי עבר ארוך של תלות בו. הוא מתחיל, על-פי-רוב, אחרי הפסקת השתייה.### במקרים מסוימים ההפרעה מופיעה בזמן אירוע של שתייה מרובה.####

סימפטומים מקדימים של דליריום טרמנס כוללים חוסר שינה, רעד ופחד. ייתכן שפרכוסי גמילה יקדמו להופעת סימפטומים אלה. המשולש הקלאסי של סימפטומים כולל: ערפול הכרה ובלבול, הזיות ואשליות מלאות חיים המתבטאות בכל אחד מהחושים ורעד בולט. בדרך כלל מופיעים גם מחשבות שווא, אי שקט, חוסר שינה או היפוך של מחזור השינה ופעילות אוטונומית.

האם יכול להיות שזאת ההגדרה הנכונה למצב שהיתי שרוי בו? כתוב שזה יכול לקרות במקרים של שתיה מרובה.. בכל מקרה אפשרי שסבלתי מהרעלת הלכוהול או מהתייבשות או אפילו מחום מכיוון שהייתי ילד ממש זעיר וכמו שכתבתי למעלה בתת משקל כך שלהגיע להרעלה היה לי קל, בנוסף האלכוהול הזה היה ממש ירוד באיכותו, לא שתיתי או אכלתי לפני-אחרי מה שמגביר את הסיכוי להרעלה ושתיתי בהגזמה רצינית ביחס למשקל הגוף שלי.. בנוסף עברו מאז 9 שנים (אני בן 22 ושתים שבוע הבא) לא היה לי הזיות מחום או משהוא מאותו המקרה (היו פעמיים חזיות משפעת ופעם אחת זה.) סה"כ הבנתי מסיפורים של אנשים שחוו וחווים עדיים הזיותר תקופות בפעמים שהם חולים, הבנתי שזה לא מצב שמעיד על איזשהו מצב נפשי ולכן מה שהטריד אותי זה הפעם הזאת, מה אתה אומר דוקטור האם זה נשמע לך מתקבל על הדעת? בגיל 17 הלכתי לפסיכולות בגלל שהייתי בעייתי ביה"ס (אובחנתי בADHD) דיברתי עם הפסיכולוג בין היתר על זה והוא ממש לא היה מודאג ואמר לי שזה שום דבר, אני מתאר שאת זה הוא הסיק גם מההיכרות שלו איתי ולכן יכל להעריך את זה בקלות הרי דרך פורום אין אפשרות לעשות אבחנה מקצועית.. בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתך בנושא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהוא

ברדלס
    03/02/2012

מצאתי את זה בנוסף

טירפון (דליריום)
    מצב של בלבול חמור, שבמהלכו האדם אינו בהיר, אחוז טירוף וחסר מגע עם המציאות. לרוב מתלוות למצב אשליות או הזיות בהקיץ (הלוצינציות). ההזיות בהקיץ עלולות לקרות במצב של מחלת חום, בצורות אחדות של מחלת נפש, כשנגרם נזק מוחי או כתוצאה מהרעלה של תרופה או אלכוהול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהוא - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    05/02/2012

כפי שכתבת אין אפשרות לבצע אבחנה מקצועית באינטרנט. לאור מה שכתבת אני מציע שתפנה בהקדם לפסכיאטר כדי שיוכל לעזור לך באיבחון ובטיפול
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו