התמרדות בגיל 18

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמרדות בגיל 18
    יפעת
    28/03/2012

אני משפחה דתית לאומית. יש לי בן כבן 18, ילד ממש טוב. אך לאחרונה טוען שרוצה לעשות שטויות באופן זמני ובא לו מאד לגדל שיער ולעשות ראסטות. קיבלו את זה בשוק וקשה וכל תחנוני שלא יעשה, כי זה גם לא דרך החינוך שלנו גם זה נראה מכוער עליו . הוא התחנן שזה הכל זמני ועוד כמה חודשים לקראת גיוס יוריד הכל, ורוצה להנות ולא עושה ע"מ להרגיז אותנו כך טוען, ויודע היטב שזה הולך לנו על הבריאות. אנשים ברחוב המכירים אותנו מרימים גבה, מרכלים וכו'. אנו מתביישים... .לא רציתי לאבד אותו, ולגרום לקרע ביחסים, אנו משפחה מאד חמה , מלוכדת וידועה, וידעתי שזה זמני הרשיתי לו לעשות. הוא מאד מאושר ומעריך אותנו, אך קשה לנו עם זה, בעלי כשמדבר איתו משתדל להימנע מלהביט בו כי הוא ממש נרתע מיזה ולוקח את זה מאד מאד קשה. מה גורם לנער פתאום לגדל שיער ולעשות ראסטות? מה יפה בזה? מדוע זה כ"כ הולך לו על הבריאות לעשות?? האם טוב עשיתי שנתתי לו לעשות (בלית ברירה) כי אני בכל זאת אוהבת אותו מאד ולא רוצה שיזכור אותי לרעה בעתיד, אז אני מתעלה על עצמי ושותקת. מדוע לדעתכם עושה זאת (הוא טוען שזה לא להרגיז אותנו כי פשוט בא לו מאד לעשות) והאם טוב עשיתי שנתתי לו לעשות כרצונו?? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמרדות בגיל 18

הוספת תגובה

• מדוע פסחו על שאלתי????

יפעת
    29/03/2012

ממתינה לתשובה לשאלתי. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמרדות בגיל 18 - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    30/03/2012

תמיד חשוב ללכת עם הילד ולא נגדו , כמובן יש קווים אדומים. ילדים שהורים הולכים נגדם עושים את הדברים בכל זאת וזה לפעמים גורם לנתק משפחתי. לדעתי חשוב ביותר ללכת לפסיכולוג להדרכת הורים (בשלב ראשון ההורים לבד) כדי לנסות לברר איך להתנהג, מה לעשות בהמשך וכו'. זה ברור לי שבמשפחה דתית זה יותר קשה ומורכב אך צריך להבין , ללמוד ולהכיר את המורכבות של הבן שלכם כדי לנסות לראות איך להתמודד לגבי ההמשך. אין פתרונות קסם שניתן לתת באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו