מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמרדות בגיל 18יפעת28/03/2012
אני משפחה דתית לאומית. יש לי בן כבן 18, ילד ממש טוב. אך לאחרונה טוען שרוצה לעשות שטויות באופן זמני ובא לו מאד לגדל שיער ולעשות ראסטות. קיבלו את זה בשוק וקשה וכל תחנוני שלא יעשה, כי זה גם לא דרך החינוך שלנו גם זה נראה מכוער עליו . הוא התחנן שזה הכל זמני ועוד כמה חודשים לקראת גיוס יוריד הכל, ורוצה להנות ולא עושה ע"מ להרגיז אותנו כך טוען, ויודע היטב שזה הולך לנו על הבריאות. אנשים ברחוב המכירים אותנו מרימים גבה, מרכלים וכו'. אנו מתביישים... .לא רציתי לאבד אותו, ולגרום לקרע ביחסים, אנו משפחה מאד חמה , מלוכדת וידועה, וידעתי שזה זמני הרשיתי לו לעשות. הוא מאד מאושר ומעריך אותנו, אך קשה לנו עם זה, בעלי כשמדבר איתו משתדל להימנע מלהביט בו כי הוא ממש נרתע מיזה ולוקח את זה מאד מאד קשה. מה גורם לנער פתאום לגדל שיער ולעשות ראסטות? מה יפה בזה? מדוע זה כ"כ הולך לו על הבריאות לעשות?? האם טוב עשיתי שנתתי לו לעשות (בלית ברירה) כי אני בכל זאת אוהבת אותו מאד ולא רוצה שיזכור אותי לרעה בעתיד, אז אני מתעלה על עצמי ושותקת. מדוע לדעתכם עושה זאת (הוא טוען שזה לא להרגיז אותנו כי פשוט בא לו מאד לעשות) והאם טוב עשיתי שנתתי לו לעשות כרצונו?? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע פסחו על שאלתי????
יפעת29/03/2012ממתינה לתשובה לשאלתי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמרדות בגיל 18 - תגובה
ד``ר אבי שפירא30/03/2012תמיד חשוב ללכת עם הילד ולא נגדו , כמובן יש קווים אדומים. ילדים שהורים הולכים נגדם עושים את הדברים בכל זאת וזה לפעמים גורם לנתק משפחתי. לדעתי חשוב ביותר ללכת לפסיכולוג להדרכת הורים (בשלב ראשון ההורים לבד) כדי לנסות לברר איך להתנהג, מה לעשות בהמשך וכו'. זה ברור לי שבמשפחה דתית זה יותר קשה ומורכב אך צריך להבין , ללמוד ולהכיר את המורכבות של הבן שלכם כדי לנסות לראות איך להתמודד לגבי ההמשך. אין פתרונות קסם שניתן לתת באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)