מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד עם בעיות תקשורתאמא29/04/2012
בני בן 8 וחצי, מגיל 3 הוא עוף מוזר בעיני הסביבה, אני הבנתי שיש לו בעיה בערך בגיל 5, אז השליכו את זה כבעיה רגשית, ועברנו טיפולים בכל מיני דרכים, לא נראה שעזרו משהו.
התופעות הן : אין לו חברים על אף שהוא אהוד מאוד בכיתתו וגם בגן, יש לו בעיה ליצור קשרים ואפילו לתחזק אותם, זה תמיד לא ביוזמתו, אינו מבחין בין טוב ורע, לפחות על פי השיחות שלנו - תמיד טוב לו, גם ילדים שלא מתנהגים אליו יפה הוא לא מגנה, לא מפנה להם גב אלא ממשיך להיות חביב, מתעניין כפייתי בתחום עיסוק אחד כבר 5 שנים, הוא מומחה בתחום הזה, שזה תחום טכני מאוד, מדבר בצורה מבולבלת, כאשר רוצה לתאר משהו או לדבר על משהו , העניינים מסתבכים, כי לפעמים יש רעיונות ש"שתולים" במשפטים שלו שהם לא ברורים ואין להם הקשר ורק אני שאני אמא שלו מבינה אותו, (אין לו בעיה של שפה או של שליפה כי טופלנו אצל קלינאית), בעבר היה בוכה הרבה גם ללא סיבה, וגם מכל דבר שלא הסתדר לו, וגם כי לא הצליח להסביר כמו שצריך, היום הוא יותר מתרגז וצועק.
עשיתי לו אבחון כי המורה חשבה שאולי זה קשב וריכוז, ובדק אותו פסיכיאטר, ששלל קשב וריכוז ואף שלל אספרגר ו PDD
מאחר שאין לי אבחון של מה הבעיה קשה לי מאוד לעזור לו, למרות שאני משוחחת איתו רבות, גם נרשמתי לרכיבה טיפולית(סוסים) בתקווה שזה יעזור, יש לך עצה בשבילי? אני לא ישנה בלילות באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם בעיות תקשורת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/04/2012לאמא היקרה שלום
יש מספר סוגיות שרצוני להתיחס., ואתחיל בעיקרים שבהם.
1. "מאחר שאין לי אבחון של מה הבעיה קשה לי מאוד לעזור לו" וחבל.
יש להבדיל בין אבחון מקטלג לפי הקטלוג של ה-DSM ובין אבחון צרכים מיוחדים כלומר הערכה מוקפדת של מצבו הרגשי-התפתחותי. ה-DSM למרות התפתחותו במשלך השנים רבוי באי נחת. ומידי כל כמה שנים הוא משתנה. יש לדעת שזה רק ניסיון לקטלג אולם רוב המצבים האנושייים אינם מקוטלגים בו בכלל ובמיוחד בגיל הצעיר. כך יש אלפי ווריאנטים לכל מיני מצבים שאינם מוכרים באופן מוכלל. ה-DSM מכוון לגורמים הפוליטים ולגורמים המבצעים מחקר תרופתי. ולצערי גורמי החינוך התחברו אליו גם כן.
אפשר לומר שלילד שלך סגנון התנהגותי שהוא בקצה הסקלה. אבחנת הפרעה תקשורתית אינה תמיד התיחוסת לסעיפים המופייעם שם כפי שזה נרשם באינטרנט אלא התיחסות לדרגת החומרה ואיפיונים נוספים המוכרים לאנשי המקצוע.
לכן אני לא הייתי הולך עם אבחון DSM ספציפי אלא בוחן מה הצרכים שלו במבט חברתי -אישי - ולימודי. הייתי מניח זאת לאיש מקצוע בעל ניסיון. מאחר ואני פסיכיאטר נראה שזה התחום וגם בהיותו מונחה מכיווני חקירה מרובים הכוללים- פסיכולוגיה ,התפתחות ורפואה.
2. אין טיפולי בזק- מדובר בסגנון . לשנות אופי או מנגנוני אופי יש צורך בטיפול ממושך
והמון סבלנות. וגם יש להכיר שכל ילד ואופיו ווכישוריו, את חייבת להתמקד בכוחות החיוביים ולא להתבונן בזכוכית מגדלת בכל קשייו. יש לאזנם גם עם אמונה בצמיחה וגדילה וגם בייחודיות. "אני לא ישנה בלילה באמת" זאת אמירה איכפתית ודואגת ובמובן זה היא תורמת. אולם היא מחטיאה את הצרכים של הילד הילד זקוק לאמא שמאמינה בו עד הסוף ומסיעת לו להדביק את קשייו. הדרכת הורים וקבלת כוח מאיש מקצוע לא תזיק לך.
3. טיפול זה או אחר לפרקי זמן קצרים אין בהם כל משמעות או הכוונה לשינוי . אין לי גם ספק שהילד זקוק לדמות אנושית שתדע להתחבר אליו רגשית ותהווה גורם השפעה משמעותי להבנת העולם ועצמו תוך חוויה המעצימה התפתחות . אילו לא אמירות שדופות ואנשי מקצוע קליניים בעלי הכשרה בתחום אכן מסוגלים לספקה. לצערי טיפולים אילו אינם בסל הרפואי. איני מתנגד לטיפול בסוסים אולם זאת לא החוויה הטיפולית לה נזקק הילד -לטיפול ערך חוויתי לא ספציפי כמו כל חוויה של כיף אחרת.
הדגש חייב להיות על בן אנוש ולא על סוסים...
יכולתי לכתוב עוד - אולם נראה כי יש צורך נמרץ כי תפני לאיש מקצוע מוסמך עם ניסיון אשר יוכל לכוון אותכם. תחושת חוסר אונים לא תקל עליך למלא את הפונקציה ההורית המגדלת והתומכת.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא01/05/2012ד"ר סמואל שלום רב,
אני מודה לך על התגובה המהירה. אשמח לדעת איך איש מקצוע (פסיכולוג) יאבחן את בני? האם ע"י תשאול של שעה-שעתיים או אפילו שלוש, יהיו לו מסקנות, ולפיכך יכתוב המשך טיפול, אני לא כל כך מבינה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אליהו סמואל01/05/2012המשך
לרוב פסיכיאטר ילדים שהוא בהכשרתו גם פסיכולוג וגם רופא, יבצע את המלאכה.
ולפי דרישות משרד הבריאות אבחנה תקשורתית מחייבת שני אבחונים האחד פסיכולוגי והשני מידי רופא מומחה לפסיכיאטריה של הילד או נוירולוג. יש לכך הסבר אולם הוא לא בתחום הרפואה. שכן במדינות העולם הרחב המאבחן הוא פסיכיאטר ילדים ונוער
הבקיא בתחום. הקריטריונים רשומים ב DSM שהוא ספר הקריטריונים של פסיכיאטרים
ולכן זאת גם מיומנותם.
האבחון כרוך בתשאול ההורים ומשחק עם הילד. המשחק בחלקו חופשי ובחלקו מובנה.
באבחון נבחנת מיומנותו של הרופא וניסיונו בגישה למצבים אילו. מצבים מובהקים מאובחנים גם על ידי כל אחד. מאידך למצבי ביניים יש צורך במיומנות מקצועית רבה וניסיון רב במלאכת האבחון.
בהצלחה
האבחון משלב שני צדדים.
יש שלב שמתשאלים הורים ובשלב שני משחקים עם הילד.
דרך המשחק לומדים על תפקוד הילד ודרך חשיבתו.
מדובר לרוב בגישה המערבבת ניסיון קליני וגישה מובנת באופן חלקי.
למהות המיומנות, זה ממש כמו לטוס. טיסה הינה מלאכה של טייסים מוסמכים. כך גם מלאכת האבחון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אמא מודאגת
אמא02/05/2012האם אתה עובד עם מכבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אמא מודאגת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/05/2012את יכולה לפנות אלי דרך המייל .
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם בעיות תקשורת - המשך
ד``ר אליהו סמואל29/04/2012המשך:
תחושת חוסר אונים לא יקל עליך למלא את הפונקציה ההורית התומכת והמגדלת.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)