מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות ריגשיות בילדה בת 8לימור18/02/2008
שלום,
הבת שלי בת 8 וסובלת הרבה זמן מבעיות - כנראה רגשיות - אותם אנו מנסים לפתור הרבה זמן. זה מתבטא בעצבנות מתמדת, התחילו אצלה טיקים-מצמוצים בעיניים כל הזמן, הרבה פעמים לפני כל כל פעולה שהיא רוצה לעשות היא מעבירה את אצבעות כף ידיה בפה כאילו "מלקקת" אותן, אם משהו לא מוצא חן בעיניה היא מתחילה לבכות ולהתעצבן עלינו ועל אחותה הקטנה - טוענת שאכפת לנו רק מאחותה...עשינו איבחון אצל נוירולוג והוא טען שיש צורך לפנות לפסיכולוג ואכן פנינו אבל לא נראה לי שהישועה תגיע משם. המצב רק מחמיר מיום ליום. כשהיא כותבת ביד אחת - היד השניה סגורה כאגרוף, גם מצב של להכנס להתקלח הפך להיות סיוט בפני עצמו. האם פסיכולוג יכול לעזור בשלב כלשהו או שאנחנו צריכים טיפול בכיוון אחר ? ברצוני לציין שאני ובעלי התגרשנו לפני כשלוש שנים ולפני כשנה חזרנו ועכשיו אנחנו גרים יחד. הקושי של הבת שלי התחיל עוד לפני שהגרשנו אבל רק בשנה האחרונה הוא החמיר לכדי התנהגויות די מפחידות. בבית הספר היא תלמידה טובה וחברותית.
אשמח אם תוכל לכוון אותנו כי הבית שלנו פשוט מתפרק...ההתנהגות שלה משפיעה על חיי היום יום שלנו בצורה דרסטית !!!!
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רגשית
ד``ר אבי שפירא18/02/2008שלום לימור
קשה לענות תשובה מעמיקה מבלי לעשות בדיקה מקיפה אך ברור שהילדה במצוקה וברור שהקושי העיקרי הוא בבית. כפי שכתבת בביה"ס המצב החברתי והרגשי טוב. קשה לי לענות אם הטיפול הפסיכולוגי יעיל לעיתים צריך זמן לטיפול כדי לראות שינוי. האם אתם בהדרכה מסודרת עם הפסיכולוגית ?, האם מתקיימות פגישות משפחתיות ? נראה לי חשוב ביותר לאור המעט שתארת. תתייעצי גם כמובן עם הפסיכולוגית המטפלת . בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אצל ילדה בת 8
לימור20/02/2008תודה על תגובתך.
אנחנו אכן בטיפול פסיכולוגי - תחילה היו מפגשים איתי ועם בעלי. בהם הפסיכולוגית קיבלה מידע על הילדה, כל תהליך גדילתה משלב ההיריון, הלידה ועד היום. ולפני שבועיים החלו מפגשים עם הילדה. אנחנו ממש בתחילת הדרך והיא הכינה אותנו שזהו תהליך ארוך.
העניין הוא אם ילדה בת 8 מסוגלת להפנים שיחות עם פסיכולוג ? לאמץ פתרונות שהיא מייעצת לה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פסיכולוגי
ד``ר אבי שפירא20/02/2008שלום לימור
טיפולים פסיכולוגים ניתנים גם לילדים קטנים יותר מבתך. בכל מקרה אם אתם לא שקטים ורוצים לקבל חוות דעת שניה זה מקובל בכל מקצועות הרפואה השונים וגם בפסכיאטריה / פסיכולוגיה. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לימור23/02/2008ד"ר שפירא שלום,
יש לי שאלה אחרונה - ביום שישי האחרון היתה בטלויזיה כתבה על אנשים שלוקים בתסמונת טורט.
ודיברו על תופעות של המחלה שמתחילה עם טיקים. בדקתי באינטרנט וגם שם היה מצויין שתחילת התסמונת היא בטיקים בעיניים, משיכות אף, איגרוף כף היד, בעיות במצבי רוח משתנים. אפשר להגיד שאני ובעלי נכנסו ללחץ אטומי- האם אנחנו צריכים ללכת לבדוק את הכיוון הזה ? אצלנו אין אף אחד במשפחה עם עבר של התסמונת הזו......אפשר בכלל לבדוק אם התסמונת הזו קיימת על ידי בדיקות ??
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת טורט
אבי שפירא23/02/2008שלום לימור
הרופא המתאים לאיבחון תסמונת טורט הוא נוירולוג או פסכיאטר.
הפרעת טורט היא הפרעה טיקים מורכבת גם מטיקים מוטורים וגם מטיקים ווקלים.
אני לא בטוח שהבן סובל מתסמונת זו לאור המידע שתיארת אך בהחלט שווה לבדוק . בהצלחה ד"ר אבי שפירא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)