מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדר סמואלאופיר19/06/2012
שלום אני לוקח כדורים ריספונד 4 ופרפנאן 8מג ואני מאוד עייף האם מותר לי להפסק לקחת הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר סמואל - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/06/2012אך ורק בהתייעצות עם פסכיאטר לאחר שיראה אותך. תמיד אפשר לגשת לחדר מיון בבית חולים להתייעץ אם אין באפשרותך להגיע למישהו באופן מהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לחשוב על זה
שמוליק20/06/2012שלום אופיר.
עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל ושל פרפנאן וריספונד בפרט.
אני עברתי מספר אישפוזים, חלקם בכפייה, גם אני סבלתי מעייפות, ולפני שנתיים וחצי החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית.
הודעתי על כך לפסיכיאטרית שעדיין מטפלת בי (אבל רק בשיחות), והיא התנגדה, אבל היא כיבדה את החלטתי.
היום ובדיעבד, היא מודה שזה היה צעד נכון, אע"פ שזה היה בניגוד למה שמקובל.
זה נכון שהרבה מטופלים שמפסיקים את התרופות מתדרדים ומתאשפזים שוב, אבל אין הכרח שזה יקרה.
אני בטוח שאי אפשר להתעלם מהעובדה שאני הפסקתי את התרופות, וזה בדיוק מה ששיפר את מצבי. אני חושב שמן הראוי שמישהו ירים את הכפפה ולפחות ינסה לחקור את התופעה, כדי לברר מה בדיוק מונע את ההתדרדרות ושאולי מטופלים נוספים יוכלו לעשות את מה שעשיתי וכך הם יוכלו להפסיק את התרופות שמעייפות אותם.
בכל אופן, מה שהוביל אותי למסקנה שצריך להפסיק את התרופות היה שהסבל מהעייפות היה כל כך בלתי נסבל, כך שהרגשתי שאפילו במחלקה סגורה אני כבר מרגיש יותר טוב, ואישפוז נוסף כבר ממש לה הרתיע אותי.
אם אתה סובל מאד מהעייפות עד כדי כך שמבחינתך אם תהיה התדרדות ותצטרך להתאשפז שוב, זה לא כזה נורא, אז אצה יכול לנסות להפסיק, רק כדאי שתעשה את זה בהדרגה, וזה יכול לקחת זמן עד שהעייפות תיעלם. לי זה לקח כחצי שנה.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)