מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטן ומלאך בגוף.מדיפה חסוי19/02/2008
שלום, אני בת 16 עוד מעט..
יש לי חבר 9 חודשים ואני מאוד אוהבת אותו.
ההורים בבית בסדר, הכל תמיד היה בסדר בנינו עד לפני שנתיים בערך שהתחלתי את הגיל של היציאות והרצונות...כמו אצל רוב המשפחות הנורמליות ההורים שלי קפדנים ואחראיים (קצת יתר על המידה) אבל עם הזמן הבנתישזה רק מדאגה אליי ועוד שנתיים יהיה לי את החופש להחליט לבדי. ואני מוכנה להתאזר בסבלנות....
היתה לנו עכשיו תקופה של ריבים ואמא שלי רצתה לפנות ליועצת לייעוץ...
היא לא ממש עשתה משו כי השלמנו וסידרתי את העניינים עם אבא שלי בשיחה.
ההקדמה הזאת היתה כדי לספר לך על משו אחר שאולי קשור.
כבר משו כמו שנה אני מרגישה שיש בתוכי רוח, יצר רע..סטן..שכל מה שאני חושבת הוא מנסה לשכנע אותי ההפך.
אני לא כל כך יכולה להסביר אני רק יכולה לתת דוגמא..
למשל: אני אוהבת מאוד את חבר שלי אבל כל פעם שאני לא איתו אני נכנסת ל"סרטים" כאילו אני לא אוהבת אותו....אם אני דואגת לו שיסע לאט הרוח הזאת אפילו יכולה לצעוק לי "הלוואי שימות" הרמות כל כך קצוניות שזה מפחיד.....
או אם אני חושבת על משו הרוח הזאת תשכנע את עצמי שזה ההפך ממה שאני חושבת ואז אני נכנסת ליסורי מצפון.
החבר שלי יודע מזה כי אני בן אדם מאוד מאוד אמיתי ואיני מסוגלת לחיות במחשבה הזאת שאני משקרת לו..הוא יודע עליי הכל וניסינו יחד להתגבר על זה..זה עבר ליומיים שלושה אבל תמיד שהוא חוזר הביתה אני מרגישה שוב את הדבר הזה...כאילו משו בי צועק לי את הדברים הרעים ...כמו שיש מלאך ושטן בסרטים מצוירים- כך יש לי בגוף- זו ההגדרה האולטימטיבית, רק זה שאני בן אדם מאוד אמיתי ופרפקציוניסטי אני לא מסוגלת להתעלם מזה....
זה מכניס אותי לדיכאונות ופחדים וכל מחשבה שה"יצר" הזה צועק לי אני מרגישה שאני משקרת לחבר שלי וישר רצה לספר לו..
השבוע החלטנו להתעלם מזה ולנסות להדחיק את זה..
אבל זה לא עוזר!!
מה אני יכולה לעשות? אני לא רוצה לפנות להורים הם יחשבו שאני משוגעת או משו..
אולי אני באמת משוגעת? או שזה קשור ללחץ נפשי או משו כזה? זה קורה לעוד אנשים?
בבקשה בבקשה בקקשה תעזור לי בבקשה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה קשה
ד``ר אבי שפירא19/02/2008קשה לי לעשות אבחנה ולהציע לך טיפול באמצעות האינטרנט אך מהמעט שכתבת אני לא מתרשם שאת משוגעת אלא אולי נמצאת במצב חרדתי קשה . חשוב מאד שתגיעי לבדיקה של פסכיאטר בהקדם כדי שיוכל לאבחן את מצבך ויוכל להתאים טיפול מתאים בהקדם. החשש שלך לא לספר להורים הוא בעייתי כי את קטינה (מתחת לגיל 18) ופסכיאטר אינו יכול לבדוק אותך ללא אישור ההורים. לדעתי כדאי לשתף את יועצת ביה"ס בתחושות שלך והיא תוכל אולי לעזור גם בשיחה עם ההורים שלך כדי שתוכלו יחד לפנות לפסכיאטר. יש בני נוער שחשים כפי שאת חשה ואת לא לבד בתחושות הללו . בכל מקרה את חייבת לפעול במהירות ולדעתי יועצת או פסיכולוגית ביה"ס הם אנשי המקצוע שאת חייבת לשתף ונראה לי שהם יעזרו לך. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)