תסמונת מתנגדת - דחוף!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת מתנגדת - דחוף!!!
    ריקי
    18/07/2012

בננו בן 11 אובחן על ידי הנוירולוג המטפל בחשד לתסמונת המתנגדת או קשב וריכוז. והוחלט על טיפול בריספונד + הדרכה הורית. הוחל טיפול בריספונד 1 סי.סי ביום. והתחלנו בטיפול רגשי אצל פסיכולוג קליני. בפגישה שלנו היום עם צוות בית הספר, מח' החינוך ונציגת משרד החינוך, הוצגה בפנינו אפשרות לצרף לבנינו מעצב התנהגות בתחילת שנת הלימודים הבאה. אולם, הם מתנים זאת בהצגת אישור של פסיכיאטר שבנינו אכן סובל מהתסמונת המתנגדת. במשרד החינוך לא מוכנים לקבל את האישור הקיים מהנוירולוג, מאחר ולטענתם הוא אינו סמכות להחליט החלטה שכזו. אנו חוששים לפנות לפסיכיאטר ולתייג אותו, וחוששים בעיקר מההשלכות שתהיינה לביקור כזה על עתידו של בנינו בצבא למשל. הובהר לנו חד משמעית שלא נקבל את העזרה הדרושה לו אם לא נמציא אישור מפסכיאטר. שאלתנו היא האם אכן רק פסיכיאטר מוסמך/רשאי לאבחן ולקבוע odd? והאם מידע על ביקורים אצל פסיכיאטר מועבר לגורמים מחוץ לקופת חולים, בצורה שיכולים ל"קלקל" לבנינו בעתיד. האם אין חסיון והמידע הזה זמין לכל מי שדורש?. אנו מוכנים לעשות הכל כדי לעזור לו, אולם חוששים שנפגע בו בהמשך. האם פניה לפסיכיאטר באופן פרטי, תשמור על יותר חסיון מאשר פניה לרופא בקופת חולים. אנו זקוקים לתשובה בהקדם, מאחר ואנו חסרי אונים. תודה רבה. ריקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מתנגדת - דחוף!!!

הוספת תגובה

• תסמונת מתנגדת - דחוף!!! - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    18/07/2012

אין שום בעיה לפנות לפסכיאטר. הפגיעה היותר קשה בילד אם הוא לא מטופל נכון ואז הוא עלול להיקלע למצבים לא נעימים בעתיד. בכל מקרה רוב המטופלים שהיו בטיפול פסכיאטרי בעברם מתגייסים לצבא ואין כל בעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התסמונת המתנגדת

ריקי
    19/07/2012

תודה רבה על תשובתך שדי מרגיעה אותנו. בכל מקרה היינו רוצים לדעת האם התיק הרפואי נגיש לצבא או לגורמים אחרים, או שמדובר בחסיון מוחלט. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התסמונת המתנגדת - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    19/07/2012

אצל רופא פרטי יש חיסיון מוחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התסמונת המתנגדת

ריקי
    20/07/2012

תודה רבה. עזרת לנו מאד לקבל החלטה. שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר נוסף למחשבה

שמוליק
    22/07/2012

שלום ריקי.

תסלחי לי שאני דוחף את האף, אבל זה פורום פתוח, כך שאני יכול לכתוב תגובה, גם אם אינני רופא.

אני רוצה לומר שגם אם מקבלים פטור מהצבא על סעיף נפשי, זה ממש לא סוף העולם.

אני לא רק שקיבלתי פטור על סעיף נפשי, אלא גם התאשפזתי ארבע פעמים. פעמיים זה היה בכפייה. היום, אני עובד בהיי טק, כך שלא להיות בצבא, זה ממש לא אמור לדפוק את החיים.

אני חושב שמה שהפריע לי יותר, זה היחס מצד החברה. היום אני בטוח שהיחס של החברה כלפי מי שלא היה בצבא השתפר. ישנם הרבה מאד צעירים שבעקבות ההתנתקות מסרבים ללכת לצבא באופן אידאולוגי, ואתוס צבא העם כבר מזמן לא קיים.

אני אישית בעד לבטל את חוק גיוס חובה, ולהפוך את צה"ל לצבא מקצועי.

מאחל לך ולבנך כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו