מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה לטיפולשאלה31/07/2012
שלום,המצב שלי מאוד מורכב ורגיש,אני מטופל אצל פסיכולוג בפגישה פעם בשבוע,רציתי לקבל עוד חוות דעת,בהתחלה הדברים פה לא ישמעו כאילו שהם קשורים לפסיכאטריה,אבל אני פשוט רוצה להבהיר את הרקע,יש קשר למה אני פותח את הפוסט כאן.
הסיפור חיים שלי כולל בעיות מגיל קטן,ותקופות ארוכות שבהם הייתי משחורר מהבעיות,המצב הזה גורם לחוסר וודאות אצלי כי זה עד היום ככה,ואני יסביר.
כשהייתי קטן,הייתי רגיש מאוד,נחשפתי לזבל של בית מהיותי קטן מאוד,כבן 6,נחשפתי להרבה דברים שלא הייתי אמור לראות אף פעם,קללות מאבא שלי לאמא,הפנמת העובדה שאבא שלי נרוקמן ועוד.זה הוביל לזה שהתנהגתי בדרכים אובר רגישות,הצורך לבקש מאמא שתגיד כמה פעמים סליחה,הצורך בזה שהיא תגיד לי כל הכבוד אחרי רופא שיניים,ועם לא,אז אני רוצה לבכות ולברוח.
לא נולדתי ככה,כשהייתי בגן עוד לא נחשפתי לדברים הקשים בבית,ואני זוכר בוודאות שראיתי את הדברים בצורה הנכונה ביותר באותה תקופה.
מה שכן,מתחילת הביה"ס היסודי בערך,הייתי מאוד פגיע ורגיש,אבל בכל זאת היו לי כמה חברים טובים באותה תקופה.במשך הרבה מאוד שנים,הייתי מייעץ לאמא שלי מה לעשות בנוגע לאבא שלי,היו תקופות שהיו היה בכלא וכו',אני רוצה להגיע לעניין,עד כיתה ט' לא היה לי כלום בסופו של דבר.לא חרדות,דיכאון,מחשבות שליליות,לא היה לי את זה..כעבור שנה התחילו הבעיות שלי.זה הייתה תקופה שהייתי כל יום אומר לאמא שלי שכבר תתגרש מאבא שלי,או שתשלח אותו לכלא,מתוך רצון שיהיה לי טוב,ידעתי עד כמה אני בןאדם שיכול להצליח,והפחד שבגללו אני יכשל היה חריף,הייתי אומר כל הזמן-אני מפחד להיות כמוהו כשאני יהיה גדול בגלל שאני נחשף לדברים האלה.
בתקופה הזאת,של כיתה י' בערך,התחלתי להרגיש שינויים אצלי,אט אט האישיות שלי נלקחת ממני,אבל זה בא מאוד בהדרגה,אני זוכר שהפעם הראשונה ששמתי לב לזה,הייתה כש-שמתי לב שיש ילד מסויים שמסתכל עליי בשיעורים,הייתי בטוח שהוא בוחן אותי,ובגלל זה הייתי מתנהג בצורה כזאתי שהוא תמיד יתפוס אותי כבן אדם חזק,התנהגתי ככה עד כדי כך שהייתי מוותר באופן שאני אפילו לא שם לב אליו,על הרצונות שלי ועל התחושות שלי.התופעה הזאת התפתחה,ולאט לאט אני בעצם ממשיך להתנהג ככה בכל מצב ומצב,איך תופסים אותי זה היה הקטע היחיד שלי בחיים.הגישה הזאת כל כך עשתה לי רע שעברתי בית ספר,טענתי שזה בגלל משהו לימודי,אבל זה כי לא יכלתי לסבול את זה,וגם לא הייתי מודע לכך שזאת בעיה.בבית ספר שעברתי,במשך שנה וחצי התנהגתי ככה.גם אז,לא שמתי לב שכל השנה וחצי הזאת זה לא היה לירון,אלה משהו אחר.עקרונית,איך שעברתי לבית ספר החדש,הרגשתי תחושות חרדה חברתית,והייתי "מטפל בהם" על ידי צורך של התקרבות לאחרים שנכפה עליי,לצחוק מכל דבר שאומרים,להיות במרכז,להפריע בכיתה,לצחוק בכיתה,לדבר עם מישהו בכיתה,דברים שהיו מעלים לי את הביטחון לכמה רגעים,אולי כמה שעות,אבל אז הייתי תמיד צריך עוד פעם ועוד פעם לחזק את זה על ידי הדרך הזאת.עם לא הייתי מתנהג ככה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שאלה31/07/2012עם לא הייתי מתנהג ככה,הייתי מוצא את עצמי בחרדה חברתית.והדרכים האלו היו עוזרים לי להתגבר עליה,אני מתאר לכם מצב מנוגד לגמרי ממה שהייתי עד לפני אותה שנה,שנה אחת לפני זה,הייתי במערכת יחסים עם מישהי,הייתי יוצא למקומות לבד ומכיר אנשים באופן טבעי,הייתי אמיתי,והיה לי ביטחון עצמי גבוהה.
אני לא יודע איך הקטע עם אבא שלי קשור לחרדה חברתית שפתאום התפתחה באותה תקופה שהחמירו הדברים בבית,אבל זה הגיע למצב שבסוף י"א כבר נכנסתי לדיכאון מתהייה של מה קורה לי?האמת היא שגם אז לא שמתי לב לבעיה שלי במשך שנה ,שהיא בעצם סוג של תוצר של דחק של החרדה חברתית,זה היה נראה לי בסדר.
אבל במשך התקופה הזאתי,שמתי את האחרים לפניי,מתוך מחשבה שזה מה שיעשה לי טוב.(ולא בקטע של אכפתיות ולעזור לחלשים,כי זה ממש לא היה הקטע שלי).
ובכל מקרה,בחופש של כיתה י"א טסתי לארצות הברית לאחי הגדול,למשך שלושה חודשים,ששם עבדתי במכירות ,אבל במקביל הייתי גם מבלה עם אחי.
לפני שנסעתי אליו,גם שקעתי במחשבות טורדניות קשות,של אנשים שעושים מעשים מגונים לאמא שלי,או חרדות כפייתיות שאני חייב כל הזמן לשאול משהו,או לבדוק שאמא שלי בסדר.ותוך מעט מאוד זמן כשהיתי בארצות הברית ה-כ-ל נעלם.
הכל כולל הכל,סוף סוף שם חזרתי להיות לירון,שזה הדבר הכי חשוב בראש ובראשונה,וגם כמובן היה לי שליטה על עצמי שלא להיכנס לכל מיני מקומות נפשיים לא טובים שוב פעם.
ובסיום החופשה של השלושה חודשים,כאשר חזרתי לבית ספר,חזרתי להיות לירון עם המסכות,שמחפש לצחוק על אחרים בכיתה כשמספרים בדיחה כדי להעלות לעצמי את הביטחון ,ועוד הרבה התנהגויות שרק עד לפני חודשיים הבנתי שהכל היה טעות אחת גדולה.
ועכשיו,יש לי בעיה ,הפסיכולוג טען שזה הערכה עצמית נמוכה,וראיה לא נכונה של המציאות.
אבל אני מרגיש שיש פה משהו מעבר לזה,בתקופה האחרונה ,אני סוף סוף מצליח להקרין את עצמי,בדיוק כמו שהייתי לפני כמה שנים כשהכל התחיל,הבעיה שזה כל פעם קורה לזמן כלשהו,שאני מצליח להיות אני,וכשאני מצליח להיות אני ,אני עם דימוי עצמי גבוהה וביטחון עצמי גבוהה,אני לא מתעסק בכל החרא שנהגתי להתעסק בוא לפני שנתיים,וגם עם עוברות לי מחשבות,הם לא מהותיות.
הבעיה מתחילה ברגע שאני מאבד את התחושה,זה לא מצב של שחור לבן ,שאני פעם עם ביטחון ופעם עם לא,יש מחשבות בראש שלי שמנתקות אותו מתחושת ה"עצמי" ,לפעמים מספיקה מחשבה אחת שלא הצלחתי לטפל בה כמו שצריך והדחקתי,תשנה את כל הראיית מציאות שלי,אני מוצא את עצמי לפעמים במצב קיצוני ממש כמו שהייתי נוהג להיות,בחרדה חברתית,הפעם אני לא מדחיק את זה על ידי הדרכים של פעם,אבל זה מצב מתסכל,כי אני יום אחד ,או שעה אחת,מקרין את עצמי,ונותן את האינטרפטציה שלי לדברים,וברגע השני,זה נלקח ממני.לפעמים כשאני נקלע לזה,זה מוביל לתחושת ניתוק,הבעיה גורמת לכל כך הרבה בעיות,כי ברגע נתון אני אוהב את חברים שלי,ובא לי לקבוע איתם דברים והכל,וברגע אחר פתאום אחרי שקבעתי איתם - אני לא יכול לצאת כי נקלעתי ל-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך2
שאלה31/07/2012נקלעתי ל-בוא נקרא לזה- העדר תחושת עצמי.
זה לעיטים ממש קיצוני ואז אני גם חווה ניתוק מכל הבחינות,גם נפשי ורגשי.
יש לי הוכחה בראש לזה ,שהייתי מסוגל להיות אני עצמי באופן טבעי בלי מסכות,ולהרגיש ביטחון אמיתי ולא מזוייף !ואני מדבר על לפני כמה ימים,כי יש לי ימים כאלו פעם בכמה ימים.הדבר הזה קרה לדעתי בגלל שראיתי את המציאות בצורה נכונה למשך אותו זמן,והקטע הזה נגמר ברגע שהפסקתי לראות את הדברים ככה,אני ממש לא נותן לעצמי להיקלע לקטע הזה של המציאות המעווטת-אני עובד על עצמי בצורה קוגנטיבית,אבל עדיין..זה נראה כאילו יש משהו שממש משתק אותי ואת המוח שלי,שהוא קצת מעבר לדימוי עצמי נמוך ותפיסה לא מציאותית של הדברים,
אני לא מפסיק לשאול את עצמי-איך אני היום רואה הכל ככה,כשראיתי אתמול דברים אחרת?זה מרגיש כאילו יש עוד משהו שמערער את הדברים כל פעם מחדש ומונע ממני להישאר יציב.התחושת ניתוק גם לא מאפשרת לי להרגיש את זה שהייתי מסוגל להיות טבעי ועם ביטחון ואוהב את חברים שלי לפני כמה ימים,בתת מודע שלי אני יודע שעשיתי את זה לפני כמה ימים,אבל אני לא יכול להרגיש את זה.זה כאילו נראה כמו סוג של הסתכלות מהצד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך2 - תגובה
ד``ר אבי שפירא31/07/2012שלום לירון קשה לענות לך תשובה מעמיקה מבלי לבדוק ולעשות הערכה מקיפה. האינטרנט זה לא המקום לביצוע כזו הערכה . תוכל לפנות לפסכיאטר בהקדם כדי לקבל חוות דעת נוספת והערכה מקיפה של מצבך לשם התאמת טיפול מתאים בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)