מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונט טוראטאילנית31/08/2012
בתי בת 11 אובחנה לפני כ3 שנים כילדה אם בעיות קשב וריכוז ובעיות רגשיות לקוי למידה ובעיות התנהגות ותסמונט טורט בקיצור קיבלתי את כל החבילה ....
היא טופלה ברטלין בקונצרטה ברספידל בטריקוטיל ודפקרסן לאחרונה השתמשה רק בטריקוטיל אבל לצערי הרב עדיין אין שום שיפור כמעט בכלל היא כרגע לומדת בבית ספר בכיתה מיוחדת ואני מלווה אותה יום יום לבית ספר ויושבת איתה במשך כל היום היא מאוד תלותית אם אני זזה ממנה היא נכנסת ללחץ ומתחילה להשתגע צועקת שוברת מקללת ורומסת כל מי שנמצא לידה כל עוד היא מקבלת יחס 24 שעות ושהיא מקבלת כל מה שהיא רוצה המצב איתה סביר שאלתי היא מה עוד אפשר לעשות אם הילדה אחרי ששום דבר כבר לא עוזר והאם להחליף לה את הכדורים אולי כדור אחר יעזור לה את האמת שאני כמעט ומתביישת לצאת איתה מהבית כי היא עושה פדיחות מקללת אותי מרביצה לי וקורא לי בשמות גנאי אבל אחרי כמה דקות מבקשת סליחה אני לא רוצה לאשפז אותה או לשים אותה במסגרת חוץ ביתית בבקשה אולי יש איזה כדור קסםםםםםםםםםםםםם שיכול לעזור לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונט טוראט - תגובה
ד``ר אליהו סמואל31/08/2012לאילנית שלום
חשוב לדעת ואני מדגיש זאת בדגש רחב - אין ריפוי מושלם ובוודאי לא במצבים אילו .
ומכאן שאין גם כדור קסם- כל טיפול תרופתי מיועד רק לגרעין התופעות המפריע ביותר. אין טיפול תרופתי שיעזור לכל התופעות - ומי שמחפש זאת אינו אלא רק טועה ומטעה.
יש תרופות שעוזרות חלק מהזמן ולאחר לא לפעמים מחליפים שוב ושוב.
עקרוני לדעת שגם מהלך החיים עוזר. אולם אין לשכוח שהילד חי בעולם של רגשות והתנסויות. למרות שטיפול פסיכולוגי אינו עוזר להפרעה שכן להפרעה מרכיב נוירולוגי ברור אולם טיפול פסיכולוגי תןמך ועוזר.
כמו שילד עם אפילפסיה או סכרת מושפע ממחלתו - גם ילד עם טורט. ואנו יודעים גם כי המחלה קשה יותר במצבי לחץ. לכן הקריאה לתרופת קסם מטעה. יש לחפש במקביל לטיפול התרופתי גם גב טיפולי בשיחות.
בעוד שהטיפול התרופתי מיוצר בבית החרושת, הקשר הטיפולי הוא מעשה ידי אדם ויש להקפיד על טיפול של איש מקצוע קליני ( רופאת ,פסיכולג או עו"ס קליני) הבקיא ובעל קבלות בתחום .
שילוב טיפול תרופתי, במסגרת חינוכית אוהדת ותומכת עם הבנה ובנוסף איש מקצוע המטפל בשיחות חיוני. רק שילוב יתן את התוצאות הטובות.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)