ריספרדל לילד בן 10 ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריספרדל לילד בן 10 ?
    הורים מודאגים
    20/09/2012

בעקבות אבחון פסיכודידקטי שערכנו לבני ( בן 10 ) הומלץ לנו ע"י הפסיכולוג לתת לו תרופה בשם ריספרדל . תרופה זו לדבריו אמורה לעזור לו להתמודד עם חרדות . קראתי קצת באינטרנט על התרופה ותופעות הלוואי שלה וחשכו עיני . אני מבקשת את עצתך בנושא . אין ספק שהוא חייב טיפול אך האם תרופה זו בטוחה /יכולה להזיק /גורמת תלות ?.
    האם יש ביכולתך להמליץ על תרופה אחרת בטוחה יותר ? .
    האם נטילת תרופות פסיכיאטריות נרשמות היכן שהוא ויכולות להשפיע על עתידו של בני ?
    בני נוטל בעונות מעבר אנטי היסתמינים לטיפול באלרגיה , האם יש התנגשות בין התרופות ? .
    אנחנו מאוד מוטרדים ולמרות ריבוי השאלות נודה לך מאוד אם תוכל לענות בהקדם .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל לילד בן 10 ?

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

שמוליק
    20/09/2012

שלום.

מנסיוני האישי, אני יכול לומר שריספרדאל היא תרופה שתופעות הלוואי שלה בלתי נסבלות. לקחתי אותה במשך זמן רב וסבלתי מעייפות חזקה מאד. בגלל זה, החלטתי בסופו של דבר להפסיק את התרופה על דעת עצמי, אחרי שכבר נוסו עליי אין ספור תרופות אנטי-פסיכוטיות.

בנוסף לכך, תופעת לוואי שכיחה נוספת של התרופה הזו היא השמנה, כשלקחתי את התרופה הייתה לי כרס גדולה, אבל זה פחות הפריע לי...

ככלל, אני מאמין שהדרך הנכונה לטפל בבעיות נפשיות היא לא ע"י תרופות; לפחות לא בטווח הארוך. אם יש בהן צורך, זה רק במצבים קיצוניים, ולזמן קצר.

הגורם המרכזי לבעייות נפשיות בא ממקום רגשי, ועיקר הטיפול צריך להיות שם.

כל טוב ושנה טובה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו