לחץ נפשי מבחינות ומביה"ס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ נפשי מבחינות ומביה"ס
    רוית
    10/10/2012

שלום ,
    ביתי בת 13 החל מתחילת שנת הלימודים מאוד מאוד לחוצה בביה"ס , היא מאוד מפחדת מהבחינות שיהיו , תמיד חושבת מה יהיה במהלך השנה והאם היא תעמוד ביעדים שהציבה לעצמה .
    אני מדגישה מדובר בילדה מצטיינת מאוד מאוד בלימודים וכניראה שהציבה לעצמה רף גבוה מאוד .
    הלחץ מתבטא מדיי פעם בבכי , בלימוד מופרז בהכנת שיעורים מוגזמת עד שהדברים ממש ממש מדוייקים עד לרמה של מילים ואותיות .
    אני מבינה שכבר עליי לפנות לייעוץ פסיכיאטרי בנושא אך עד שיגיע התור זה לוקח קצת זמן .
    האם יש משהו שאוכל לתת לה בשלב הזה רק להרגעה ראשונית כדי שהשד לא יראה לה כל כך נורא .
    בבקשה אני כבר לא ישנה בלילות בגללה ....
    תודה רבה
    רוית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ נפשי מבחינות ומביה"ס

הוספת תגובה

• לא נראה לי שפסיכיאטר יעזור

שמוליק
    10/10/2012

שלום רוית.

אינני רופא.

על פניו נראה לי שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור יותר; במיוחד אם בתך מוכשרת, וזה טוב שיש לה שאיפות גדולות; מי שיש לו שאיפות גדולות מנסה ובסוף מצליח, מי שאין לו אינו מנסה כלל.

אני רוצה לציין שלתרופות פסיכיאטריות ישנם תופעות לוואי קשות, וכידוע הן אינן מרפאות שום מחלה, אלא אמורות להקל על התסמינים.

בלי שום קשר, אני בטוח שעדיף לשדר רוגע ושלווה. הרבה פעמים, תגובה לחוצה מצד ההורים מחריפה את הבעייה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ממבחנים ומביה"ס

רוית
    10/10/2012

תודה רבה על תשובתך .
    בהחלט חיזקת את מה שכבר חשבתי על כדורים פסיכיאטריים .
    לאיזה פסיכולוג היית ממליץ לי לפנות האם קליני ? חינוכי ? .
    והאם חוץ מלשדר לה רוגע ( אגב אני עושה את זה בהחלט רק בלילות לי עצמי קשה עם המצוקה שלה - ניראה לי טבעי , ויעבור לי ) אני יכולה להוסיף אזשהו כדור אולי טבעי רק לעבור את התקופה הלא נעימה הזו .

ושאלה אחרונה מה אם הילד משדר מצוקה מעבר למה שאנחנו יכולים לקלוט ובעצם אנחנו לא פועלים נכון .

תודה שוב
    רוית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    11/10/2012

אינני יודע לומר האם בעיקרון פסיכולוג קליני עדיף או פסיכולוג חינוכי.

אני חושב שהדבר הכי חשוב זה שתהיה כימיה בין המטפל למטופל. אני למשל, הולך לטיפול בשיחות אצל פסיכיאטרית, אע"פ שעיקר תפקידו של הפסיכיאטר זה טיפול ע"י תרופות, וטיפול בשיחות אמור להיות מתאים יותר לפסיכולוג.

אני ממש לא מבין גדול בכדורי שינה. אפשר לנסות לפנות לבית מרקחת ולבדוק אם ישנם כדורי שינה טבעיים. אפשר גם לנסות לבקש מרופא המשפחה כדורי שינה. בכל אופן תרגישי טוב.

ולשאלה האחרונה:

גם אם הילד משדר מצוקה שאיננו יכולים לקלוט, כדאי לפחות להראות שאנחנו רוצים להבין, ומשתדלים להבין ולרצות לעזור. עצם זה שנותנים לילד את ההרגשה שאוהבים אותו ובאמת רוצים לעזור לו מקלה עליו.

נכון שהרבה פעמים ילדים אומר שהם רוצים משהו אחד, אבל באמת מתכוונים להשיג משהו אחר, ודרוש שיקול דעת כדי לדעת מתי מדובר במניפולטיביות ומתי מדובר במצוקה אמיתית.

עוד דבר חושב, הוא שאנו בני אדם, ולכן אנחנו עושים לפעמים טעויות. ברגע שזה קורה, צריך להודות על האמת ולומר שטעינו, ולהשתדל לתקן. כשהורה עושה טעות, הילד מרגיש בזה; אי אפשר "לעבוד עליו". ברגע שהוא מרגיש שישנה נכונות ורצון לתקן, זה מעלה את האמון שלו בהורה. ישנם הורים שיש להם גישה שאומרת שבשל כך הם אינם צריכים לבקש סליחה אם הם פגעו בילד; אני בהחלט מתנגד לגישה כזו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסכיאטרי

ד``ר אבי שפירא
    11/10/2012

רופא פסכיאטר לילדים בד"כ מטפל קודם כל בשיחות ולעיתים נותן גם תמיכה תרופתית בד"כ לתקופה קצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו