מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת טיפולדרור07/12/2012
אני נוטל בכל יום 2 מיליגרם ריספונד במידה ואני רוצה להפסיק את הטיפול היאך הדבר צריך להיעשות? בהדרגה ? בבת אחת ?
האם ישנה תופעת לוואי לתרופה שברגע שמפסיקים לנטול אותה מתחילים חרדות שנגמרו אף רק עקב הפסקת התרופה וללא קשר למצבו של המטופל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/12/2012לדרור שלום
כל הפסקת טיפול ללא יעוץ עם רופא מטפל עלולה לסכן, ראה הוזהרת.
ולכן הורדת טיפול זאת מלאכה שיש לבצע בשיתוף הרופא המטפל.
הפסקת טיפול ללא פיקוח עלולה להוביל לצורך ואף לכפיה לקחת טיפול במינון גבוה יותר.
ולכן כל המלצה שלי תהיה מנוגדת לאתיקה המקצועית, לה אני מחויב.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק09/12/2012שלום דרור.
מה שהרופא כתב לגבי הפסקת טיפול תרופתי נכון, ויכול להיות שהמצב יחמיר, אבל מאידך, יכול להיות שהפסקת התרופות תשפר את המצב...
הריספונד היא תרופה אנטי-פסיכוטית, ואם אתה סובל מתופעות הלוואי שלה (אני סבלתי מעייפות חזקה), ובגלל זה החלטת להפסיק, אז אני איתך.
גם אותי הזהירו שההפסקה עלולה להיות מסוכנת, אבל שלוש שנים אחרי, הפסיכיאטרית שלי מודה שזה היה צעד נכון.
בכל אופן, צריך להרוד את המינון בהדרגה. הפסקה פתאומית עלולה לגרום למעין סחרחורות.
חוץ מזה, כדאי שתהיה עם יד על הדופק ואם תהיה החמרה במצב, אז תיקח את התרופות עד להתייצבות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)