הפסקת טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול
    דרור
    07/12/2012

אני נוטל בכל יום 2 מיליגרם ריספונד במידה ואני רוצה להפסיק את הטיפול היאך הדבר צריך להיעשות? בהדרגה ? בבת אחת ?
    האם ישנה תופעת לוואי לתרופה שברגע שמפסיקים לנטול אותה מתחילים חרדות שנגמרו אף רק עקב הפסקת התרופה וללא קשר למצבו של המטופל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/12/2012

לדרור שלום

כל הפסקת טיפול ללא יעוץ עם רופא מטפל עלולה לסכן, ראה הוזהרת.
    ולכן הורדת טיפול זאת מלאכה שיש לבצע בשיתוף הרופא המטפל.
    הפסקת טיפול ללא פיקוח עלולה להוביל לצורך ואף לכפיה לקחת טיפול במינון גבוה יותר.
    ולכן כל המלצה שלי תהיה מנוגדת לאתיקה המקצועית, לה אני מחויב.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    09/12/2012

שלום דרור.

מה שהרופא כתב לגבי הפסקת טיפול תרופתי נכון, ויכול להיות שהמצב יחמיר, אבל מאידך, יכול להיות שהפסקת התרופות תשפר את המצב...

הריספונד היא תרופה אנטי-פסיכוטית, ואם אתה סובל מתופעות הלוואי שלה (אני סבלתי מעייפות חזקה), ובגלל זה החלטת להפסיק, אז אני איתך.

גם אותי הזהירו שההפסקה עלולה להיות מסוכנת, אבל שלוש שנים אחרי, הפסיכיאטרית שלי מודה שזה היה צעד נכון.

בכל אופן, צריך להרוד את המינון בהדרגה. הפסקה פתאומית עלולה לגרום למעין סחרחורות.

חוץ מזה, כדאי שתהיה עם יד על הדופק ואם תהיה החמרה במצב, אז תיקח את התרופות עד להתייצבות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו