בת 17 צריכה עזרה !

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 17 צריכה עזרה !
    נורית
    07/03/2008

שלום!
    שמי נורית אני אמא לילדה בת 17 .בזמן האחרון שמתי לב בהתנהגות מוזרה מצד הבת שלי .באופן רגיל היא ילדה מאוד שמחה ולא מופנמת היא מאוד אופטימיסטית. לפי דעתי יש לה בעיה גדולה של דימוי עצמי .בזמן האחרון היא התחילה לספר לי שהיא לא אוהבת את עצמה ותמיד משווה את עצמה לאחרים ומחפשת בה את הדברים הרעים ביותר . היא ילדה די מפונקת שרגילה לקבל הכול ולמרות זאת היא מקנאה במה שיש לאחרים ולא מרוצה אף פעם ממה שיש לה . ליד אנשים היא מעמידה פנים שהיא שמחה ואוהבת את עצמה היא גם די יהירה ואנוכית אבל לא באופן מוגזם .שמתי לב שהיא הולכת ברחוב היא מסתכלת על כול אדם ואדם לראות עם מישהו מסתכל עליה או מדבר עליה וזה ממש משגע אותה אני רואה אותה ממש נלחצת מביקורות והיא מרגישה שאף פעם היא לא מספיק טובה .התופעה הזאת תחילה להתחזק בזמן האחרון היא ממש סוגרת את עצמה כול היום חושבת מה היא תעשה שתהיה טובה יותר , היא משקיעה המון המון זמן על המראה החיצוני שלה היא מרגישה שבלי המראה והיופי לה היא כלום ובלעדי זה אף אחד לא יואהב אותה .צורת המחשבה הזו גורמת לאורח חיה להשתנות היא מסתגרת מאחרים תמיד שקועה במחשבות היא מעבירה על עצמה ביקורות חזקות .ואני מפחדת שזה ידרדר .האם זו בעיה רצינית ? ומה אני אמורה לעשות כאמא לפנות למישהו או לנסות לעזור לה בעצמי ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 17 צריכה עזרה !

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת

ד``ר אבי שפירא
    09/03/2008

שלום נורית
    ברור שהמצב שאת מתארת מחייב בדיקה , חשוב לשמוע יותר לעומק את הסטוריית החיים שלה מהלידה עד היום, לבצע הערכה רגשית של מצבה ולהחליט על הטיפול המתאים. לדעתי פסיכולוג או פסכיאטר הם אנשי המקצוע לבצע הערכה ראשונית כזו ואז יוחלט על הטיפול המתאים. בכל מקרה לא הייתי מחכה מאחר והזמן היא לא תרופה למצבים כגון אלו. איני יודע אם זה בעיה רצינית או לא רצינית כפי שאת שואלת. מבחינתי כל בעיה דורשת הערכה רצינית וטיפול רציני בהתאם. בברכה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו