מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מסרקוול- דחוףאמא לבן 1317/01/2013
בני, בן 10,אוטיסט, מקבל מזה שבועיים וחצי סרקוויל בגין התפרצויות זעם, מצבו החריף דרמטית ונראה לנו שהתרופה אינה טובה לו ואפילו מרעה את המצב. אנחנו מעוניינים להפסיק את התרופה והרופאה אינה זמינה לנו.. כרגע הגיע למינון 200 מ"ג (4 כדורים). מהו קצב הגמילה המומלץ המהיר ביותר?
להוריד כדור ביום?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוח שכדאי להפסיק בלי להתייעץ
שמוליק18/01/2013שלום.
אני בטוח שאף אחד לא יאמין לכותרת כזו משמוליק :-). כדי להבין את זה צריך לקרוא תגובות אחרות שלי...
בכל אופן. סרוקוול היא תרופה אנטי-פסיכוטית שאמורה להקל על תסמינים של התפרתויות זעם. התרופה חוסמת קולטנים של דופאמין. הפרשה מוגברת של דופאמין גורמת להתקפי זעם.
עם זאת, דעתי בעניין ידועה, שההפרשה המוגברת של דופאמין נובעת איננה בעייה העומדת בפני עצמה, אלא היא תוצאה של מצוקה נפשית, ואם מטפלים נכון במצוקה הנפשית, אז לא אמורה להיות בכלל בעייה של הפרשה מוגברת של דופאמין.
בכל אופן, מכיון שמדובר בילד אוטיסט, אז המצב שונה, והרבה יותר קשה לטפל בבעיות של התפרציות זעם, ולכן צריך לנקוט במשנה זהירות. אח שלי אוטיסט, וכשהייתי קטן יותר, אני זוכר שהיו לו התפרציות זעם, שהוא היה מכה אנשים בחוזקה, וזה מסוכן מאוד...
אגב, אני בטוח שזו תהיה התשובה של רופאי הפורוםף שלא כדאי אפילו להוריד מינון מבלי להתיעץ עם רופא. לכל הפחות, צריך לנסות להתיעעץ עם רופא המשפחה.
כל טוב,
שמוליק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מסרקוול- דחוף - תגובה
ד``ר אליהו סמואל21/01/2013שלום
אכן רצוי להוריד את המינון לבד. ורצוי להיות תחת מעקב רפואי זמין אני מניח שלרופא יש גם מחליף כאשר הוא בחופשה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)