תחושה מציקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושה מציקה
    אלי
    02/03/2013

שלום יש אצלי תופעה מסויימת שקוראת והיא- אני לא מרגיש בנוח עם הראש שלי שחושב,מעין תחושה של חוסר ארגון בראש וחוסר איזון בהרגשה ובראש,חוסר חופשיות בראש,כאילו הראש שלי לא מרגיש נקי.,והדגש פה בתחושה הזאת בזה שזה רק תחושה של חוסר סדר וארגון,זה אומנם לא מתבטא בפועל בהרבה מחשבות ובבלאגן בהם,אבל התחושה היא מאוד חזקה ,זה פשוט תחושה בלתי נסבלת שמגבילה אותי אפילו מללכת ברחוב ולהתקיים.
    מצד שני,כשאני מרגיש טוב פעם ב...אני מרגיש תחושת ניקיון סדר ,ארגון ואיזון בראש

קיבלתי זיפרקסה מהרופאה שלי ורציתי לדעת אם היא לדעתך אמור לעזור לתופעה הזאת?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושה מציקה

הוספת תגובה

• תחושה מציקה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    03/03/2013

לאלי שלום

התחושות שאתה מרגיש חשובות אולם המקצוע שלנו עוסק עם תפקוד.
    ואם למרות התחושות אתה מתפקד הרי העניין קשור לטיפול פסיכוטרפויטי המנוהל על ידי איש מקצוע הבקיא בפסיכולוגיה , יתכן פסיכיאטר או פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני. ובאם יש גם בעיות תפקוד רצוי לפנות לראשונה לפסיכיאטר ילדים ונוער

בהצלחה
    דר סמואל אליהו
    מומחה לפסיכיאטריה של הילד
    עמית במכון לפסיכואנליזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אלי
    04/03/2013

האם יכול להיות שיש קשר בין התופעה למצב רוח?
    שמתי לב שכשאני מרגיש שמחה ואושר אני מרגיש יותר איזון בראש ובהרגשה,האם זה הגיוני או שזה פשוט מקרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    04/03/2013

ואולי את מרגיש שמחה כי התחושה הרמונית ומאוזנת . ואכן ברוב התרבויות יש חפיפה בין הרמוניה רגשית ואושר.
    כנראה לא מדובר בהגיון אלא מציאות.....
    הרמוניה רגשית משמעותה גם אושר.

אולם יש לדעת שצמיחה רגשית והתפתחותה נובעת לא רק מפלפול לוגי פילוסופי כי אם מחוויות מצמיחות. ותפקידו של טיפול בעידן שלנו הוא להצמיח חוויות אילו בצורה מושכלת.
    יש תרבויות אחרות כמו בודהיסטית המלמדות איזון בדרכיו של בודהה וביהדות דרך לימוד תורניי וקיום מצוות.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו