ילד שחושב להרוג את ההורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שחושב להרוג את ההורים
    יעל
    10/05/2013

בני בן 5.5 (עם ADHD וייתכן שגם עם הפרעת תקשורת קלה),
    ולאחרונה התחיל לדבר על כך שהוא רוצה להיות בלי הורים (כי אז אפשר לחיות בבית בלי חוקים).
    פעם הוא גם אמר לי שתכנן עם ילד אחר בגן שהם יהרגו אותנו (ההורים שלו) ואז הוא ילך לחיות אצל ההורים של הילד השני. הוא לא אומר את זה בכעס אלא כאילו סיפר לי על יצירה שעשה בגן.

האם אלה מחשבות סבירות בגיל הזה?
    או איזושהי פתולוגיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שחושב להרוג את ההורים

הוספת תגובה

• ילד שחושב להרוג את ההורים - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    10/05/2013

לענת שלום

לעשות אבחנה מכובדת דרך תקשורת אינטרנט זה מעשה שפל. אבחון מחייב בחינה מעמיקה ורחבה בעולמו של הילד בהבט האישי והמשפחתי.

אני יכול להגיד הבטחון שהילד נמצא במשבר. והואיל וכך יש נחיצות מיידית לבדיקתו והערכתו על ידי איש מקצוע ולאלתר.

בהצלחה
    דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    12/05/2013

שלום ענת.

אינני רופא, אבל אני רוצה להעלות השערה שנראית לי הגיונית.

האמת המרה היא שכל אחד כפוף למישהו שמעליו, כך שגם אם אין הורים - זה אומר שיש מרות אחרת.

אני מניח שמחשבה כזו יכולה לנבוע מכך שהילד חושב שההורים עושים שימוש לא צודק בכוח שיש להם.

וזה עיקרון חשוב: הכול שפיט חוץ מאלוהים.

אם ישנם טענות ומענות על חוסר צדק, אז צריך להתייחס לכך בכובד ראש.

צריך לדעת שמדובר בילד קטן שיכולת ההבנה שלו מוגבלת, אבל זה אומר שצריך להתאמץ יותר כדי להסביר, זה לא אומר שהוא לא יכול להבין.

גם אם מגיעים למצב של לא נצלחנו להסביר, אז זה אומר שצריך לנסות שוב. אבל בכל אופן, עצם ההתייחסות לגופו של עניין לטענות - יש בה כדי להרגיע את הרוחות.

מעניין אם ההשערה שלי נכונה, והאם היו לילד אי אילו טענות ומענות לחוסר צדק.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו