פריזמה לילד בן 9, חרדה ורצון למות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריזמה לילד בן 9, חרדה ורצון למות
    אלה
    10/05/2013

שלום ד"ר
    בני מזה כשיותר משנה מדבר על מוות, שהוא רוצה למות, שהוא לא ראוי לחיים האלו, שרע לו ועוד כל מיני מחשבות רעות.
    היינו בטיפול במשך שנה, אחרי הפסקה ומעבר דירה שוב חזר לדבר על כך
    הפעם גם הציע דרכים איך יוכל להרוג את עצמו.

בפגישה עם פסכיאטרית ילדים להערכת אובדנות נאמר לנו כי הילד חרדתי ולא אובדני
    אבל כן מומלץ לשמור עליו
    במקביל לטיפול פסיכולוגי הומלץ לנו לתת לו פריזה, רבע כדור כל יום.

על אף שהיא הסבירה על הכדור איני שקטה, קראתי כל מיני דברים על פרוזק ודומיו
    בכל זאת מדובר בילד צעיר.

לדבריה אם לא נטפל תרופתית החרדות רק תתחזקנה והמחשבות הרעות לרבות הרצון למות יתחזקו.

אשמח לדעת מה דעתך.. נראה לי שהאצבע על ההדק לתת תרופות מסוג זה קלה מידי
    ויחד עם זאת אין לי ספק שלילד לא טוב על אף שהוא עטוף באהבה, מקבל כל מה שהוא רוצה, ילד חכם, בעל חברים ועוד...

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    12/05/2013

שלום אלה.

אינני רופא.

אני בהחלט מבין את החששות שלך מהתרופות, והן בהחלט מוצדקות.

אני עברתי מספר אישפוזים בשל התרפצויות פסיכוטיות, שבגללן כמובן, קיבלתי תרופות.

סבלתי מתופעות הלוואי שלהן, עד שהחלטתי להפסיק על דעת עצמי.

בכל אופן, אפשר גם להבין את המדיניות של יד קלה על ההדק במתן התרופות, במיוחד במקרה של הבן שלך. בלי שום צל של ספק, עדיף ילד חי שסובל מתופעות הלוואי של התרופות מאשר ילד מת.

על כל פנים, מנסיוני האישי, כאשר מפסיקים את התרופות, כשאין צורך בהן, הכל חוזר להיות בסדר, תוך כמה חודשים.

אני מניח שלא כל כך מהר ימליצו על הפסקת הטיפול, אבל לא נראה לי שיש יותר מדיי ממה לחשוש מנזק בלתי הפיך.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה לילד בן 9, חרדה ורצון למות - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    12/05/2013

לאלה שלום

הסיפור של פרוזק והתאבדות נופח קצת במציאות אלפים רבים לוקחים את התרופה וכרופא העובד בבית חולים כללי בחדר מיון פגשתי אך קמצוץ קטן במיוחד עם אובדנות הקשורה לתרופה.
    ואם נמשיך מחשבות אובדניות בגיל זה הן לרוב ביטוי למשהוא אחר כפי שהרופאה הסבירה.
    השאלה מדוע את לוקחת את הדבר לכיוון האובדני? הורים מפרשים את ילדיהם,כל פירוש הוא רק פירוש . לכל התנהגות פירושים שונים. שווה לבדוק גם את זה.

יש לדעת שבניגוד לתרופות טיפול פסיכולוגי הוא סוביקטיבי ויש רמות שונות בתחום. יש לדעת שמשרד הבריאות מפקח באופן מאוד חמור ונמרץ את שוק התרופות אולם אין הוא מפקח על שוק הטיפולים....

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו