שאלה דחופה -ביטויי אובדנות אצל ילדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה -ביטויי אובדנות אצל ילדה
    אמא
    21/09/2013

בתי בת ה8 לפני מספר ימים במהלך מריבה עימי ועם אביה אמרה שבא לה למות ושהיא תקפוץ מהחלון, בהמשך אמרה שהיא תהיה עם אלוהים ואחר כך מאוד נצטער. היו עוד כשני מקרים בעבר בהם אמרה שבא לה למות (גם כן בזמן התפרצות שלה). לציין שקשה לה לרוב לקבל לא, מביעה תסכול רב, לעיתים מרוגזת ומתלוננת. נוהגת להגיב בדרמטיות ובהפרזה גם על דברים מינוריים. יחד עם זאת, אין ירידה בתיאבון, אין הפרעות בשינה, אין ירידה בהנאה, אין תלונות גופניות ואין ירידה בריכוז. בדרך כלל ילדה שמחה, שרה רוקדת כבעבר. הילדה לא מסכימה לדבר עימי או עם אביה על הנושא. לציין שכבר קבעתי תור לפסיכיאטר, אך אני מאוד חוששת מהשלכות הבדיקה. שאלתי מה הבעיה של הילדה? האם הפסיכיאטר יכול לאשפז אותה בניגוד לרצוננו? האם בכלל מדובר בעילה לאשפוז? אני חוששת שהילדה לא תשתף פעולה בבדיקה והדבר עלול להוביל לתוצאות בעייתיות.
    אודה לתשובה מהירה. אמא מודאגת מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה דחופה -ביטויי אובדנות אצל ילדה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    22/09/2013

חשוב תמיד לזכור שבדיקה פסכיאטרית אין בה שום דבר טראומטי , להפך הילד מקבל אוזן קשבת ובד"כ מספר על מצוקותיו. פסכיאטר לא יכול לאשפז בניגוד לרצון ההורים הכל מתבצע בשיתוף פעולה. צריך לזכור שמדובר בילדה הנמצאת במצוקה וחשוב לעזור לה כמה שיותר מהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

אמא
    21/07/2015

אמא יקרה , יש לי בעיה דומה גם מדובר בילדה בת 8,
    אשמח ללמוד מניסיונך מה עשית ואם זה עזר.
    ואיך הילדה מרגישה עכשיו.
    אודה מאוד על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו