מחפשת פידבק חיובי לגבי ריספרדל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת פידבק חיובי לגבי ריספרדל
    אמא
    09/10/2013

קיבלנו מרשם, רכשנו את התרופה וישבנו שעה לקרוא את תופעות הלוואי עד שכמעט הרמנו ידיים... מישהו יכול לעודד ולומר שהתרופה עזרה לילדו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פידבק שלילי

שמוליק
    09/10/2013

שלום לך.

אני לקחתי את התרופה הזו במשך כמה שנים אבל לא בתור ילד אלא בתור בוגר. הייתי אז בן 30. המינון שקיבלתי היה 4 מ"ג ליום.

לתרופה הזו כמו לכל התרופות האנטי-פסיכוטיות ישנן תופעות לוואי קשות. התרופה הזו פשוט עשתה אותי זומבי, ובסוף החלטתי להפסיק על דעת עצמי, וזה בדיוק מה שעזר לי...

התרופות מהסוג הזה אמורות לחסום קולטנים של דופאמין שהפרשה עודפת שלו גורמת למאניות.

אני מאמין שלא ההפרשה העודפת של דופאמין היא הבעייה, אלא שבעייה רגשית גורמת להפרשה מוגברת של דופאמין שגורמת למאניות, ושורש הבעייה הוא ברגש, ובבעייה הרגשית אין מה לטפל בתרופות. בכל אופן, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו יעיל מספיק - משפט שמופיע אין ספור פעמים ע"י רופאי הפורום.

אם צריך תרופות כי הברירה האחרת הוא גרועה יותר - אז בוודאי שצריך לקחת, רק שצריך להיות עם יד על הדופק ובשום פנים ואופן לא להזניח את הבעייה הרגשית, וכשהטיפול בבעייה הרגשית הוא מספיק טוב, אז אפשר להוריד מינון ובסוף להפסיק לגמרי.

התרופה הזו יכולה להיות פתרון זמני בלבד, ואם יש בה צורך לאורך זמן, זה מעיד על התייאשות מלטפל בבעייה הרגשית.

בסופו של דבר, הייתי מציע שלא להיבהל, כי זה קורה מהיום למחר, ויכול להיות שהמצד יהיה רק יותר גרוע בלעדיה, אבל מאידך, לדעת שזה לא הפתרון האמיתי אלא משהו שאמור לתת אורך נשימה כדי לטפל בבעייה הרגשית.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

אמא
    10/10/2013

הפידבק שלך לא שלילי בכלל... ברור לנו שנלווה את הטיפול התרופתי עם פן רגשי... עד היום בחרנו רק בטיפול רגשי ולא ראינו התקדמות....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלי

אוקסנה
    10/10/2013

שלום,
    הבן שלי מקבל כבר חצי שנה, עם עליה במינון לאט - לאט. התחלנו מ 0.2. כבר חודשיים מקבל 0.5.
    ילד PDD. זה עוזר לו קצת. התופעות שיש אצלו מבקש לישון, בהתחלה בלילה היה בורח לו פיפי (היום לא), היה לו יובש בפה (היום לא), הפסיק לחרוג. אבל עדיין סובל מחרדות.
    לא לכולם זה יכול להיות. כל אחד מקבל אחרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו