מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות התנהגות לבני בן ה-10אבי22/10/2013
שאלה: בני בן ה-10 מטופל בריספונד 0.5 בבוקר ו-0.5 בערב + ריטלין LA20 בימי הלימודים מזה כשנתיים. אובחן כ- ADHD. באפריל השנה ריספונד הופסק בהדרגה (ללא בעיות משמעותיות בביה"ס, רק עצבנות יתר) ב-1/7 הופסק הטיפול בריטלין בגלל החופש הגדול. בהערכה מחודשת (עברנו קופ"ח) הופנה לבדיקת MOXO והבדיקה תקינה ואף מעבר לממוצע. נוירולוג קבע כי אין צורך בריטלין, אך בגלל קשיי התנהגות בבית הספר הומלץ שוב על ריספונד. פסיכיאטר שטיפל בו בעבר ראה את דוח קונרס, ולאחר בעיות התנהגות בביה"ס, הוחזר שוב הריספונד והריטלין. היום עברו כ-6 שבועות מתחילת מתן התרופות. עדיין בעיות התנהגות קשות בביה"ס, מציק ומרביץ לתלמידים, מדבר בחוצפה ומקלל את המורים. מושעה מביה"ס, מנוע מטיול שנתי (גם בליווי אביו כמלווה). אנחנו בייאוש מוחלט, מה אפשר לעשות???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות לבני בן ה-10 - תגובה
ד``ר אבי שפירא22/10/2013לדעתי אתם יכולים לגשת לאיבחון מחדש
SECOND OPINION
לפעמים אחת לכמה שנים כדאי לעשות הערכה מחודשת של המצב הרגשי כדי להחליט על הטיפול האופטימלי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציע שלא לתלות את כל התקוות בתרופות
שמוליק23/10/2013שלום אבי.
יכול להיות שהתרופות ירגיעו את הבן שלך, אבל יגרמו לנזקים אחרים.
אם הוא יקבל 4 מ"ג ריספונד ליום (במקום 1 מ"ג כפי שהוא מקבל כעת), אז לא יהיה לו כוח להתעצבן על אף אחד, אבל מאידך יהיו לו קשיים תפקודיים.
אני אישית (ואני בן 36) לקחתי ריספונד במינון של 4 מ"ג ליום וזה הרס אותי לגמרי עד שהחלטתי להפסיק בהדרגה על דעת עצמי.
יכול להיות שאין פתרון אחר, ואז אין ברירה. בכל אופן, צריך לעשות את החשבון של נזק מול תועלת, ואני בהחלט מסכים עם ד"ר שפירא שכדאי לעשות הערכה מחדש ולבקש חוות דעת שניה.
בכל אופן, כדאי שתדע שלתרופות הפסיכיאטריות (ובמיוחד לתרופות האנטי-פסיכוטיות שריספונד משתייכת לקבוצה זו) יש תופעות לוואי קשות, והן אינן אמורות לפתור את הבעייה בטווח הרחוק.
הבעייה של חוסר איזון כימי במוח שאותה התרופות אמורות לפתור, היא אינה בעייה העומדת בפני עצמה, אלא סימפטום של הבעייה הרגשית, ומכל מקום, היא רק מרכיב בבעייה הנפשית. טיפול טוב בבעייה הרגשית, אמור בסופונ של דבר להביא למצב שבו אפשר להפסיק את הטיפול התרופתי.
אני מניח שהטיפולים הרגשיים העלו חרס, ואם זה המצב, אז באמת שאין ברירה ולתת תרופות, אבל חשוב לדעת כי מדובר בסמי הרגעה, ואין בעייה רפואית אמיתית שאותן התרופות מנסות לפתור.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)