ילדה בת 10 כיתה ד'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 10 כיתה ד'
    שושי
    28/11/2013

שלום רב

בתי מטופלת מזה כשנתיים בריספרדל , הרופא נתן לה עקב התחלה של מצמוצים בעיניים , חרדות ברמה גבוהה מאד, פחד מבע"ח, פחד מאנשים שאולי הם רעים , בריכה, מרעש חזק , הסתכלות אחורה כל הזמן, אי שקט , נסיגה חברתית ולימודית , תגובות זעם וכו'.(יש לציין שלא היו קולות).
    במקביל מטופלת בטיפול רגשי אחת לשבוע.

הגענו למינון של 3 מ"ג ואז החלו בעיות, שוב חרדה , דיבור עצמי , דיבור לקוי ,נראית חושבת כל הזמן ומפוחדת ממחשבותיה. בי"ס דיווח על כך שהילדה נראית במצוקה.
    המלצת הרופא היתה אשפוז בית והחלפה לזיפרקסה
    תהליך הגמילה מהריספרדל היה מאד מאד קשה , כיום אנחנו עם זיפרקסה במינון מקסימלי והילדה בבית.
    יש יותר רגיעה אבל עדיין במצבי לחץ -חרדה גבוהה והתקפי זעם קצרים המסתיימים במהרה.כשתכני המחשבות קשורים לילדים/אנשים שהיא מכירה. או מסרטים שראתה .

המלצת הרופא (פרטי) היא אשפוז , אנחנו מסרבים בידיעה שזה עלול להחמיר את מצבה הנפשי ולגרום לחרדת נטישה ולחרדות נוראיות עקב היכרות עם בתנו .הבנו שגם הרבה הורים נשברים באמצע האשפוז ומוציאים את הילד לפני הזמן.

אנחנו רוצים שהילדה תמשיך להיות בבית , ברור לנו שיש צורך לנסות תרופה אחרת.
    אני מבינה שאם נלך להתייעצות במרפאה ציבורית הם יכולים לכפות עלינו אשפוז גם אם אנחנו לא רוצים
    מכיוון שמדובר בילדה שלא מסוכנת לעצמה ולסביבתה בוודאות וחיה בבית תומך ואוהב אני לא רואה סיבה מוצדקת להכריח אותנו לאשפז אותה.
    אני אובדת עצות ורוצה להבין איזה אפשרויות נוספות עומדות בפני הורים שלא מעוניינים לאשפז את הילד ??? האם אף רופא עכשיו לא יטפל בילד ? מה קורה עם ילדים שההורים נשברים ומוציאים אותם באמצע האשפוז מי אז מטפל בילד?
    אני מרגישה שאולי עשינו טעות שהתייעצנו עם רופא אחד פרטי לאורך כל הדרך ולא שמענו עוד רופאים

אודה לעצה מה ניתן לעשות במצב כזה

תודה רבה
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 10 כיתה ד'

הוספת תגובה

• ילדה בת 10 כיתה ד' - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    29/11/2013

לשושי שלום

אשפוז בבית החולים זה לא קללה, ולא נזק , אלא הדרך המומלצת לפיקוח במצב שטיפה מתרופות. בדיקת הילד ללא תרופה ובדיקת טיפול אחר. במסגרת אמבולטורית הדבר אינו אפשרי.
    כך בכל המחלות המוכרות ברפואה. פסיכיאטריה זה לא רפואה אחרת.
    יש לדעת שהמשכות הסימפטומים לזמן ארוך עלולה להקבע ולהיות יותר קשה לטיפול בהמשך.
    כמובן שחוות דעת שניה מומלצת. איני יכול להמליץ על איש המקצוע המומלץ מסיבות מובנות. אולם יש לעשות זאת בהקדם.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו חשוב על התרופות

שמוליק
    29/11/2013

שלום גלית.

אני מציע שלא לתלות יותר מדיי תקוות בתרופות.

אני הייתי לוקח ריספרדל במינןך של 4 מ"ג ליום. קיבלתי את התרופה הזו אחרי אישפוזים כפויים, והתרופה הזו הזיקה לי הרבה יותר מאשר הועילה אם בכלל.

תופעת לוואי שכיחה של התרופה הזו וגם של הזיפרקסה שגם אותה הייתי מקבל כחלק מהנסיונות למצוא תרופה "מתאימה" ושל התרופות האנטי-פסיכוטיות בכלל היא שהן מרדימות חזק, ומקשות מאוד על התיפקוד.

אם נקבעה לי נכות יציבה בשיעור של 75% - זה בגלל סבל מתופעות הלוואי של התרופות, שמשום מה הוסבר בידי הפסיכיאטרים כ"סימטומים שליליים של המחלה".

בכל אופן, המטרה של התרופות האנטי-פסיכוטיות היא לחסום קולטני דופאמין. דופאמין הוא חומר שמופרש יתר על המידה במצבים פסיכוטיים, ומהווה את אחד מהגורמים להתפרצויות פסיכוטיות. דעתי האישית היא שהפרשה מוגברת של דופאמין - שאותה התרופות אמורות לפתור - אינה אלא תוצר של שאר הגורמים ואיננה בעייה העומדת בפני עצמה.

על כל פנים, אין מחלוקת על כך שכשאר הטיפול הרגשי מספיק טוב - ניתן לשקול ברצינות הפחתת מינון עד הפסקה.

לדעתי, צריך לבדוק האם הטיפול הרגשי שהבת מקבלת הוא מספיק טוב ויעיל. יכול להיות שזו הסיבה לכך שהמצב לא טוב. הצלחת הטיםול הרגשי איננה תלוייה רק במקצועיותו של המטפל; צריכה להיות כימיה טובה בין המטפל למטופל,שזה משהו שהרבה פעמים צריך קצת להתאמץ כדי למצוא מטפל מתאים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבריו של שמוליק נכונים

ד``ר אליהו סמואל
    01/12/2013

אולם מדובר בדעה אישית ויש כמובן לבחון זאת במבט רחב יותר של אנשי מקצוע.

אני מסכים שטיפול פסיכולוגי שלא מצליח אין פירושו שהאופציה נכשלה.
    תמיד יש לשלב בין תרופה ושיחות.
    איכות המטפל חשובה במיוחד.

בהצלחה

ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו