לא שלמה עם האבחנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא שלמה עם האבחנה
    שירה
    13/12/2013

שלום.בני בן 13.בן בכור שמעולם לא היה בקשר קרוב עם אחיו.בשנה האחרונה פיתח תסמינים הולכים ומקצינים ביחס לקשר עם אחיו הצעיר.כל מגע עם האח נהפך לבלתי אפשרי ומעורר בו תיעוב ובחילה.כיום מסרב לנסוע באוטו עם האח, לאכול איתו באותו שולחן,להיות איתו באותו מרחב,עקב כך אינו משתתף בארועים משפחתיים ואפילו נסיעות לחו"ל ע"מ להימנע משהות עם האח.נימנע מלהשתמש בחפצים בהם האח נגע (מסבון ועד שק שינה),אינו מסוגל אפילו לומר את שם האח.הבן נימצא בטיפול פסיכולוגי בגישת סי.בי.טי כבר שלושה חודשים אך אין כל התקדמות מאחר ואין לו מודעות מספקת ומוטבציה.אובחן ע"י פסכיאטר כאו.סי.די ועומד להתחיל טיפול תרופתי בפרוזק.
    על פניו ברור שהילד זקוק לטיפול משולב תרופתי ונפשי,עם זאת יש לי ספקות ביחס לאבחנה.מדובר בילד חכם ומוכשר הפועל היטב בכל תחומי החיים האחרים מלימודים ועד תנועת נוער.כאשר אינו בבית ואינו מצוי בקשר עם האח טוען כי אין לו מחשבות ומצבי רוח הקשורים למגע עם האח.אין לו למיטב ידיעתנו שום טקסים.בטיפול הפסיכולוגי הוא שיתף את המטפל כי אין לו מחשבות אובססיביות ביחס למה הוא יכול לעשות לאח,אלא מביע חרדה ממה האח יכול לעשות לו.על פניו מבין ומכיר לוגית בכך שהאח אינו מהווה איום מעשי,אך חש שעצם הנוכחות של האח הצעיר מאיימת עליו באופן בלתי מוסבר.קראתי חומר רב על או.סי.די ולא נתקלתי במקרה דומה.זה נראה יותר בעל מאפיניים של פוביה.אשמח לחוות דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא שלמה עם האבחנה

הוספת תגובה

• אין לכך יותר מדיי חשיבות

שמוליק
    15/12/2013

שלום שירה.

לדעתי, אין לאיבחון יותר מדיי חשיבות. עיקר החשיבות של האיבחון היא בדבר הטיפול התרופתי, והרבה מאוד טיפולים תרופתיים יכולים להיות טוהים ויעילים להרבה מאוד איבחונים. השאלה העיקרית היא האם הטיפול התרופתי הנגזר מאותו איבחון יעיל או לא.

תמיד ניתן לבקש חוות דעת שנייה.

על כל פנים, את צודקת מאוד בכך שאת לא מסתפקת בטיפול התרופתי. טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל, ולכן דרוש גם טיפול רגשי.

כתבת שנרה לך שהטיפול ב C.B.T. לא נראה לך מספיק יעיל. יכול להיות שהמטפל אינו מתאים, ואין בכך כדי להעיד על חוסר מקצועיות מצד המטפל. יכול להיות שהטיפול ב C.B.T. הוא אינו המתאים ביותר וצריך לנסות שיטות טיפול רגשיות אחרות.

אני משער שישנה אולי גישה מצד המשפחה ששינוי שלה יכול אולי לעזור.

אני מניח, אף על פי שהדברים לא נכתבו מפורשות, שבחינת הצד של ההורים, אתם עומדים על כך שהאח הגדול חייב לאהוב בליבו את אחיו הקטן, שזו דרישה הגיונית נכונה וצודקת.

נראה לי רק שכעת הדרישה הזו לא באה על סיפוקה, וייתכן שהיא תבוא עם הזמן...

על כל פנים, ניתן לשנות את הגישה ולהבין שאין אפשרות לשלוט על הלב שלו, ואין שום טעם לנסות לכפות עליו אהבה, ולדרוש שכל עוד הוא נמצא במסגרת הבית, אז עליו לכבד את הכללים של הבית, ולא להציק לו, וכל עוד יעד זה מושג בהצלחה, להניח לעניין. אבל גם הישג זה הוא מן הסתם לא כל כך פשוט...

בהצלחה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שלמה עם האבחנה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    15/12/2013

שירה שלום

תודה על האמון שאת רוחשת לכותב שורות אילו. גם הפירוט מאפשר להציץ במעט במתרחש אצל בנך.
    יתכן האיבחון שגוי או חלקי. איני רוצה להרוס את האמון שאת חשה לכותב שוורת אילו ולכן אני חייב להמנע מלתת לך את דעתי.
    כדי לבצע אבחנה יש צורך במפגש משמעותי ואישי עם הילד, הרי כל אחד יכול לכתוב בפורום ולהציע עצות ואני בטוח שאת זקוקה ליותר מזה.

לכן עצתי הכנה לפנות לחוות דעת נוספת בהליך המקובל. יעוץ אינטרנטי אינו מעשי במקרה כגון זה. . גם הטיפול בסי.בי.טי. אילו מטה קסם ,הרי תלוי באיש המקצועו נסיונו ועוד דברים נוספים.
    לרוב טיפול תרופתי מקל על הסימפטומים תוך כחודש חודשיים.

שיהיה בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשמוליק ול"דר

שירה
    15/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו