מכתב מקב''ן לבקשת שיבוץ אחר:

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכתב מקב''ן לבקשת שיבוץ אחר:
    ג'ובניק דחוי
    20/12/2013

שלום, התגייסתי לפני משהו כמו חודש לפיקוד מרכז, ומפקד הבסיס שיבץ אותי בתפקיד שאיננו מתאים לי מסיבות נפשיות, ויש לי גם פגישה עם קבנית הבסיס אחת לחודש. השאלה שלי היא: אם הקבנית רואה לנכון להביא לי מכתב או טופס בדרישה להעברת שיבוץ אחר, אז יש לי זכות לשבת למפקד הבסיס מול המשרד שלו ולא לזוז עד שיעביר אותי לתפקיד שמתאים לי? או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני חושב שכן

שמוליק
    21/12/2013

שלום.

אני לא רופא ולא משפטן.

ההגיון הישר אומר שאם אתה נמצא בתפקיד שאינו מתאים, ויש לך חוות דעת מקצועית על כך מהקב"נית, אז אם תישאר בתפקיד הנוכחי שאינו מתאים לך - יכול להיגרם לך נזק מזה, ולכן זכותך להגן על עצמך, ולדרוש תפקיד אחר.

נראה לי שאתה צריך לעמוד על זכותך, ואם זה לא ילך בטובות, אז כדאי לשקול אפילו הליכים משפטיים כנגד הצבא.

בהצלחה רבה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתב מקב''ן לבקשת שיבוץ אחר: - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    22/12/2013

שלום

צבא זה כמו בצבא.
    אין מקום למשחקי כוח- כי תמיד הצבא יותר חזר ממך.

אתה יכול להפעיל את הוריך שיפנו לקצין קבילות חיילים, קצין העיר או אפילו לכרמלה מנשה. ותאמין לי שכאשר מגיעים לכרמלה מנשה זה עובד מהר מאוד.

אל תעשה דברים קיצוניים כי אז תמצא את מקומך מחוץ לצבא.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיאנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה קטנה

שמוליק
    22/12/2013

שלום ד"ר סמואל.

אני ממש מסכים עם כל מה שכתבת.

לדעתי, במקרים קיצוניים שבהם פנייה לקצין קבילות ולכרמלה מנשה אינם עוזרים - אז ניתן להפעיל כוח. לפעמים הפעלת הכוח היא יכולה להיות פסיבית, באי עשייה.

אני חושב שלהיפלט מהצבא, זה משהו שהיום כבר לא כזה מפחיד כמו בעבר. אבל על כל פנים, קודם כל, צריך לנצל את האמצעים של התלונות.

ישנם גם עוד אמצעים שניתן להפעיל אותם כגון עתירה לבג"ץ, רק שזה קצת יקר (רק האגרה היא בסביבות 2000 ש"ח)...

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיך אני שולח לנציב קבילות החיילים

ג'ובניק דחוי
    22/12/2013

את התלונה? דרך האימייל? או הפקס? ודבר שני תוך כמה זמן ניתן לטפל בבעיה? כי הבעיה שלי היא ממש דחופה, שאני מרגיש שאינני יכול להתעכב איתה, ונתקלתי בבסיס שלי במפקד רע שלא מקשיב לי בכלל למה שאני אומר לו. יש לציין שהוא נתן לי תפקיד פיזי, ותפקיד שאינו מתאים לי מבחינה בריאותית כי יש לי אסטמה והמפקד ששיבץ אותי ידע זאת, ובחר שלהתעלם מזה למרות שבתפקיד שלי אני חשוף לעישון לאבק, ולחומרים עם ריחות חזקים, ויש לי אסטמה קשה. ובעניין הנפשי: האנשים שמפקד הבסיס שיבץ אותי איתם אינם מתאימים לי כי הם מופרעים, ולפעמים גם מתייחסים אלי לא בנימוס, ואני לא מופרע.
    לכן הנושא הזה כל כך דחוף לי, כי אין לי שם כמעט עם מי לדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיך אני שולח לנציב קבילות החיילים - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    23/12/2013

בהמשך לשאלה.

בכל ישוב יש קצין העיר המחויב להתיחס לבעייתכם.
    במקביל- אפשר לפנות גם דרך מייל - לידיעתי יש אתר לפניות הורים לצה"ל.
    אפשר גם מכתב במקביל לקבילות חיילים את הכתובת תקבלו דרך קצין העיר.

וכמובן לכרמלה מנשה דרך רשות השידור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו