עזרה לידיד במצוקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לידיד במצוקה
    לוטן
    25/03/2014

היי אני בת 17, אבל רציתי לדבר יותר על ידיד שלי.
    ישלי ידיד מאוד טוב שניר ( שם בדוי ) ובזמן האחרון הוא נכנס לתקופה קשה של חוסר חשק לבוא לבית הספר ופשוט אנטי הכל..
    הוא ממש שונא את השיגרה שלו, וגם לי הייתה תקופה כזאת אבל קצת התגברתי עלייה אבל קשה לי לעזור לו והוא כל פעם מספר לי את מה שהוא עושה ואני פשוט לא יודעת מה לענות כדי באמת לעזור לו.. בתקופה האחרונה הוא חזר לבית הספר וסיפר רק לי שהוא התחיל לחתוך.. הייתי בשוק אבל ניסיתי לא לרדת או לשפוט אותו יותר מידי, ואני מתה להגיד משהו מועיל, הצעתי לו ללכת לפסיכולוגית אבל אמר שהדבר בלתי אפשרי בנתיים..
    הייתי שמחה אם תתנו לי עצה איך לעודד אותו להרים אותו וכמובן לגרום לו להפסיק לעשות את זה לחתוך לעצמו את הידיים .. כי זה נורא שאנלא יכולה לעשות שומדבר בנוגע לזה אלא רק להבין ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לידיד במצוקה

הוספת תגובה

• עזרה לידיד במצוקה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    26/03/2014

שלום לך לוטן

הרצון שלך לעזרה מובן. הוא גם אנושי.

אבל, אבל יש לנער הורים ובגיל זה חלה עליהן החובה לעזור לו. רצוי לשתף את ההורים שלו במידה שאת יכולה.

נראה שאת גם יכולה להנזק מהתגובות למצבו של חבריך. יש נערים המשתפים את היועצת והיועצת בוחנת ומשתפת את ההורים.

בחרי בדרך שתחפצי אבל אל תחזיקי את זה אצלך בלי לשתף אדם מבוגר ואחראי.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו