ילדה בת 15 בבבית חולים פסיכיאטרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 15 בבבית חולים פסיכיאטרי
    יהורמה
    12/04/2014

אישפזנו את הבת שלי בבית חולים פסיכיאטרי מסיבות של פגיעה בעצמה, מחשבות אובדניות ואנורקסיה קלה. אני לגמרי אבודה לגבי התהליך עכשיו ואייך יעזרו לה שם. גם מוטרדת בנוגע להמשך לימודיה ועלייתה לתיכון. אם היא תחסיר הרבה ימי לימודים לא יהיו לה צינים להכנס לתיכון. אייך היא חוזרת לחיים רגילים לאחר האישפוז??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חייב להיות פתרון !!!

שמוליק
    13/04/2014

שלום יהורמה.

קודם כל, אין לך שום צורך להתנצל על כך שאישפזת את הבת שלך. אני מניח שהצעד נעשה בשיקול דעת נכון.

בלי שום קשר לאישפוז, ישנם אנשים שסיימו תיכון, ואין להם זכאות לתעודת בגרות, אגב, גם אני סיימתי תיכון בלי זכאות לתעודת בגדרות, אבל כל העניין היה שלא רציתי לגשת לבגרות באנגלית כי הייתה לי מורה "קמצנית" בציונים ולא רציתי את ציון המגן...

תמיד ניתן ללמוד לבד או באופן פרטי (זה יקר...), ויכול להיות שישנן גם מסגרות המסובסדות בידי המדינה. גם אם לא, אז יכול להיות שנסיבות העניין יצדיקו בקשת סייוע כספי מהמדינה, כך שיהיה ניתן לפנות לבתי ספר פרטיים. על כל פנים, ניתן להשלים בגרויות גם בגיל ארבעים...

אם לרופאים של הפורום ישנה תשובה ברורה יותר - הם ישמחו לומר אותה.

לדעתי, ניתן לפנות לעובד הסוציאלי של בית החולים, ולקבל ממנו תשובות ברורות יותר שיוכלו להתאים באופן פרטני.

בכל אופן, צריך לתת אמון בבת שהיא תחזור לעצמה, ותוכל למצות את היכולות הלימודיים שלה.

חג חירות שמח.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 15 בבבית חולים פסיכיאטרי - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    13/04/2014

ליהורמה שלום

הטרדות שלך מוצדקות. כמובן כהטרדה אולם לא כמציאות...
    לצורך הבהרת הדברים יש לשוחח עם אנשי הצוות.אומר זאת כי איני מצוי בפרטים.

גם בבית חולים פסיכיאטרי לא מספיק הליווי של הילד. יש חובה ללוות גם את ההורה.
    ואני בטוח שהדבר אכן נעשה. ואם לא יש לדרוש.

רפואה שלמה

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו