מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות קשה אצל ילד עם ADHDאמא מיואשת18/05/2014
שלום בני בן 8.5 נוטל ריטלין 20 מ"ג (שוקל 21 ק"ג).
בבי"ס הכדור משפיע פחות או יותר אך יש תלונות.
אחה"צ הגיהינום מתחיל,מציק/מרביץ לאחותו, אלים,מתחצף אלי ואף בועט בי,מזלזל לא מקשיב ולו למילה/בקשה אחת שלי, לא מכין שיעורים, משקר בלי סוף שקרים חמורים, שובר ומחבל בהרבה מוצרים בבית.
הבעיה הגדולה שבשבוע האחרון בצע מעשים חמורים:
גנב אופניים (שלא היו קשורים), גנב קלפים מבי"ס שהיו אמורים לשמש צ'ופר לתלמידים. אני מזועזעת ממעשים אלו, מיואשת ובאפיסת כוחות.
מה עושים עם בעיות התנהגותיות שכאלה? האם לפנות לפסיכיאטר?
מצפה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסר מעודד
שמוליק18/05/2014שלום לך.
אינני רופא. אני מניח שהתשובה של הרופאים תהיה חיובית, שכדאי ללכת לפסיכיאטר ילדים ונוער, אבל אני רוצה להעיר כמה הערות.
בתור ילד בגיל הזה גם אני הייתי מסוגל לעשות דברים חמורים שכאלה. קשה להאמין שהילד עשה מעשים חמורים כאלה מתוך רוע לב; רוב הסיכויים שזה נעשה מתוך מחאה על משהו שהוא רואה בו כלא צודק כגון: דחייה חברתית, יחס שאינו הוגן מצד מורים וכיו"ב. אני מסכים איתך שזו לא הדרך, אבל צריך למצוא דרך להביע את המחאה בדרכים מתונות ויעילות יותר. לא צריך להתייאש.
טיפול פסיכיאטרי טוב כולל גם טיפול ריגשי. יש אמנם פסיכיאטרים שגישתם היא לטפל רק באמצעות תרופות. דעתם של הרופאים בפורום ידועה: צריך לשלב גם טיפול ריגשי.
בנוסף לכך ההורים צריכים להיות מעורבים בתהליך. צריך גם לקחת בחשבון שהטיפול הוא אינדבידואלי ותלוי גם בילד וגם בהורים, ואין איזה "שטנץ" של פתרון אידאלי שצריך להתאים לכולם.
מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות קשה אצל ילד עם ADHD - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/05/2014שלום רב אני מסכים לכל מילה שכתב החבר בפורום. טיפול תמיד כולל טיפול רגשי והדרכת הורים ולא רק טיפול תרופתי. כדאי לפנות לפסכיאטר כדי לעשות הערכה ולהתאים טיפול מתאים. יכול להיות שצריך לשנות גם את הטיפול התרופתי. הוא מקבל כרגע רק לשעות בית הספר ושעות אחה"צ אין כיסוי. צריך לחשוב על זה גם. בכל מקרה אל תתיאשי יש פתרונות הולמים גם לבעיות התנהגותיות קשות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)