מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתבגרתשוקי18/07/2014
היי, ישלי אחות בגיל 14 היא מתבגרת נורא קשה, לא נפתחת, לא מספרת דברים, כל הזמן רוצה לצאת עד שעות מאוחרות.
חשוב לציין שאני כל הזמן אומרת להורים שלי שיתנו לה הרגשה שהם סומכים עליה וגם שעושים אתזה היא עושה פאשלות- לא חוזרת בזמן הביתה, חסרת אחריות (מתכבה לה הפלאפון לא טורחת להתקשר מחברה או משהו) גם שתופסים אותה על טעויות היא חושבת כל הזמן שכולם נגדה ,אמא שלי מגבילה אותה לצאת עד 2 בלילה מה שבזמני לא היה.. וזה לא מספיק לה בטענה שכל החברים נשארים עוד. גם כשניסיתי לשכנע תהורים שלי להתנהג איתה בצורה יותר משוחררת כדי שתרגיש שסומכים עליה ,ואמרנו לה שלא נקציב לה שעה מסויימת אלא שתפעל לפי ההגיון בלי להגזים היא לא התנהגה כמו בוגרת וחזרה ב4 בבוקר הביתה!!!! גם שמגבילים אותה ונותנים עונשים היא לא מבינה וגם שנותנים לה מה שהיא רוצה היא לא מתנהגת באחריות.
ניהיו לה חברות חדשות, שהיא סיפרה לי שהם שותות אלכוהול ומעשנות והיא לא נגררת אחריהם, הסברתי לה שזה חשוב והיא צריכה להבין עם איזה בנות היא מסתובבות כי ככה גם יחשבו עליה בתגובה היא טענה שאלה החברות שלה וכיף לה איתם והיא לא נגררת אחריהן. השאלה אם צריך למנוע ממנה להסתובב איתן או לשחרר כדי שתבין לבד?
אני כבר לאדעת איך להתנהג איתה , איתי היא עוד מדברת קצת אבל כל הזמן אומרת שההורים לא מבינים אותה ושקושרים אותה למרות שמביאים לה לצאת עם חברות והכל, בחופש הגדול היא נשארת ערה כל הלילה עד שש בבוקר והולכת לישון עד שבע בערב, איך כדאי להתנהג איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושב שזו שאלה של חינוך
שמוליק20/07/2014שלום שוקי.
זה טוב מאוד שאיכפת לך מאחותך ושפנית לבקש עזרה.
לדעתי לא מדובר בבעייה נפשית. מדובר בשאלה חינוכית של הגבלת שעת החזרה הבייתה מול ההרגשה שלא מבינים את אחותך.
מסיבה זו, נראה לי שלא מכאן תבוא הישועה.
יכול להיות שדבריך לא הובנו כראוי, ואולי צריך להסביר איך זה קשור לבעייה נפשית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/07/2014לשוקי שלום
צר לי ששמוליק שהשתלט על האתר הפך גם לבר סמכא בשאלה מה זה פסיכיאטר- וקובע שזה נפשי או חינוכי.
הנושא שלך בהחלט מעניינו של פסיכיאטר ילדים ונוער.
דעתי הנחרצת, כי יתכן ויש צדק בדבריך אבל אינך יכולה לשנות ולהציע להוריך כיצד לנהוג, הם פשוט ממענים להקשיב.
ראוי שתתני לאחותך להתמודד עם קשיה- ואולי תיעצי לה בקטן על דברים שייטיבו עימה.
ליעץ אבל בלי לגרום להתנגדות, ליעץ כמו שאחים מיעצים ומשתפים זה עם זה בדעותיהם.
אולי כדי שתספרי לה על ניסיונך בחיים, על דברים שעברו עליך וכיצד התמודדת איתם.
פחות להטיף ויותר לשתף. עקרון זה חשוב ועקרוני במציאות שאת מתארת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצל
שמוליק24/07/2014שלום ד"ר סמואל.
אני מתנצל אם נפגעת ממה שכתבתי.
לגופו של עניין, לאחר שקראתי שוב את השאלה, התברר לי שאכן לא הבנתי אותה נכון.
חשבתי שמה ששוקי שאלה בסוף "איך כדאי להתנהג איתה?" היא התכוונה איך הה-ו-ר-י-ם שלה אמורים להתנהג איתה, ומטעות זו יש מקום הגיוני לאמירה שזו שאלה חינוכית.
כוונתה בשאלה הייתה איך היא כאחות צריכה להתנהג איתה, ולכן אני ממש מסכים עם כל מילה שכתבת, ומודה בטעותי.
מטרתי העיקרית בכתיבת תגובות בפורום היא לתרום מנסיוני המר בסבל מתופעות הלוואי של התרופות. אני מאמין שהרופאים יכולים לרפא את המחלות האלו ע"י טיפול ריגשי ובכך להביא את המטופלים למצב שבו יהיה ניתן להוריד מינונים עד להפסקה, ולא לעמוד חסרי אונים מול תלונות על סבל מתופעות לוואי.
אני משוכנע שאתה מאלה שמאמינים ביכולות האלו, וגם במקרים של חוסר הצלחה, אין בכך כדי להעיד על חוסר מקצועיות.
אני גם חושב שגם מטופלים צריכים לדעת על כך, ולא להיות נעולים על כך שרק התרופות יעזרו להם, או שאי אפשר בלעדיהן.
בכל אופן, אני מעריך אותך מאוד, ורוצה לומר שהתשובות שלך מאוד מרשימות, ומעידות על מצוינות.
אני רק חושב שהייתה קצת הגזמה בכך שהאשמת אותי בהשתלטות על האתר. הפורום הזה פתוח, וכל מי שרוצה רשאי לכתוב תגובות כל עוד הוא ממלא אחר תנאי השימוש באתר, וגם אם הוא מביע דעות שאינן מוצאות חן בעיניך.
אם זה מפריע לך, אתה יכול לעבור לפורום סגור.
ובכל אופן, אני רק מעיר, זו לא יותר מאשר טעות אנושית, ואין טעם לעשות מזה עניין גדול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)