בן שנתיים ו 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים ו 9 חודשים
    טל
    03/09/2014

בני בן שנתיים ו 9 חודשים.
    אתמול התעורר ב 14:00 בלילה בבכי שיש לו חיה במיטה.
    הדלקתי אור קטן להראות לו שאין חיה והוא הגיב בצרחות ובהצמדות אלי כשהוא ממש בחרדה,
    כאילו הוא רואה את החיה עדיין.
    במשך זמן רב היה קשה להרגיע אותו. לקחנו אותו אלינו במיטה ומידי פעם כרצינו להחזיר אותו למיטה שלו הוא ממש נכנס לסטרס.
    כי האח הגדול ישן שם, אחרי כשעה הוא רצה לחזור למיטה שלו, אבל כשהתקרב לפתח החדר, שהיה די חשוך כי האח הגדול ישן, הוא רץ בבהלה בחזרה כאילו עדיין פוחד.

כל זה התרחש במשך כשעה וחצי עד שהוא חזר לישון, כאשר לפחות ב עשרים הדקות הראשונות הוא התנהג כאילו הוא רואה ממש את החיה.

האם זה נורמלי? או מעיד על בעיה פסיכיאטרית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים ו 9 חודשים

הוספת תגובה

• שעת ההתעוררות היא 2:00 בלילה

טל
    03/09/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת בטן - לא

שמוליק
    03/09/2014

שלום יעל.

אינני רופא. תחושת הבטן שלי אומרת שזה משהו שיכול להיות בגיל כזה, אבל כמובן שדעתם של הרופאים תהיה הרבה יותר אמינה.

בכל אופן, וזה מבחינתי המסר העיקרי שאני רוצה להעביר, גם אם מדובר בהפרעה פסיכיאטרית - ניתן להתמודד איתה, וגם לנצח אותה גם ללא צורך בתרופות כל החיים.

אני אישית עברתי ארבעה אישפוזים, ויצאתי מזה, ואני כעת ללא תרופות.
    זה לא אומר שכולם צריכים להיות בלי תרופות; כל מקרה לגופו. אבל מי שחושש מתרופות - אפשר גם בלי, וגם אם יש צורך, אפשר להגיע למצב שבו לא יהיה בכך צורך.

גם אין בכך "כתם לכל החיים", ואם ישנן אי אילו אגדות שאומרות שאחר כך לא יהיה אפשר ללכת לצבא או להוציא רשיון נהיגה וכיו"ב - אז ההיפך הוא הנכון; בעייה שאיננה מטופלת - זה מה שגורם לכל הרעות האלו. טיפול בעייה יכול להביא את מי שבאמת ראוי לכך למצב שבו הוא יוכל לקבל את מבוקשו על ידי חוות דעת עדכנית.

לכן, אם יש צורך בטיפול - לטפל ולא לחשוש מאגדות שאינן מבוססות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת ההתעוררות היא 2:00 בלילה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    03/09/2014

אכן אילו השעות בהם התופעה מתרחשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ו 9 חודשים - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    03/09/2014

ליעל שלום

איני יודע מהי הגדרת בעיה פסיכיאטרית. את בטח מתכוונת למחלה כרונית קשה.
    אז אני יכול להבטיח לך בביטחון מושלם שלא מדובר במחלה פסיכיאטרית קשה.
    תופעות כגון אילו שכיחות ורגילות בגיל זה.
    תגובות חרדה של הורים יכולות להעצים את התופעה.
    רצוי לקבל טיפים או עצות כיצד להתנהג אצל פסיכולוג/ית המכירה תופעות אילו ובקיא בגיל זה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו