מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בסוליאן 500 מגאמא מודאגת08/11/2014
שלום רב!
מזה כחודש בני בן 18 החל טיפול בסוליאן ודקינט ,מזה כשבוע סובל מכאבים ממושכים באיזור הצרבלום .בנוסף ישן שעות רבות ,האם זה קשור לתרופות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסוליאן 500 מג - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/11/2014שלום לאמא המודאגת
כאב באזור הצרבלום אינו ברור מאחר ופגיעה בצרבלום אינו גורם לכאב מקומי....
מדובר בכאב ראש כנראה. ומדובר בישנוניות.
האם הישנוניות קשורה לתרופה או לא ? זה עניין הקשור למינון וסוגיות סוביקטיביות ויחודיות לנוטל התרופה. הצעתי שתחזרי לרופא המטפל או שתפני לחוות דעת שניה.
אני מניח שלרופא המטפל נתונים נוספים שאינן יכולים להמסר דרך האינטרנט.
אגב אפשר למצוא מידע טוב על כל תרופה ותופעות הלוואי גם בויקיפדיה. לפי מחקר גרמני 30-40 אחוז מהרופאים נעזרים במידע המופיע בויקיפדיה...
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד על ההגינות
שמוליק09/11/2014שלום ד"ר סמואל.
אני מצדיע לך על ההגינות.
בעבר הייתי מטופל בשלוותה, וסבלתי מעייפות חזקה שהייתה תופעת לוואי של התרופות (והראייה שהעייפות פסקה כחצי שנה לאחר הפסקת הטיפול התרופתי). לאורך כל הדרך הרופאים אמרו שמדובר ב"סימטומים שליליים של המחלה" ולא רצו לומר את האמת שיכול להיות שזה גם תופעות לוואי של התרופות. הייתי בהרגשה שלא איכפת לרופאים ממני, שכל מטרתם היא להגן על החברה הנורמטיבית מפני ומפני מטופלים אחרים...
אינני רוצה להכתים את המוסד, אבל אני חושב שחוסר השקיפות ב עניין מחבל באמון של המטופל במטפל, שכפי שכתבת - הוא ליבו של הטיפול.
יתר על כן, אני הצלחתי להשתקם אודות לרופאה פסיכיאטרית שהשקיעה ברצינות בטיפול הפסיכולוגי והביאה אותי למצב שכבר אפשר היה לוותר על התרופות.
אכן, לא אצל כל מטופל הטיפול הפסיכולוגי קוצר פירות. אבל לא נראה לי שאני יחיד, ושישנם מטופלים נוספים וצריך לומר שאפשר לנסות את הדרך הזו, ובמיוחד כשמדובר במטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות (או שלפחות ייתכן שהם סובלים).
כל הכבוד על ההגינות, ועל כך שלא ניסית לקבוע נחרצות כי מדובר בסימטומים שליליים של המחלה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)