סוליאן 500 מג ודקינט 2 מג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוליאן 500 מג ודקינט 2 מג
    אמא מודאגת
    08/11/2014

שלום רב!
    בני בן 18 ,מזה כחודש ושבוע מטופל בתרופות הר"מ.הינו PDD -כבר שבוע וחצי סובל מכאבים בראש באיזור הצרבלום .וישנוניות ישן 12 שעות מתעורר לאכול וחוזר לישון לעוד כמה שעות. שזה בהחלט לא מצב נורמלי,לדעתי זה קשור לתרופות, לדעת הפסיכיאטר המטפל זה לא קשור.האם הוא צודק? תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוליאן 500 מג ודקינט 2 מג

הוספת תגובה

• סוליאן 500 מג ודקינט 2 מג - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/11/2014

לאמא המודאגת שלום

אין בכוונתנו לחלוק על הרופא המטפל, מאחר ולרופא מידע העולה על זה של רופא הכותב באינטרנט.

אין אנו בגדר בורר או מגשר עם הרופא המטפל. מאחר ולא מדובר בסכנת מוות- אני מציע שתחזרי לרופא שלך או שתלכי לרופא אחר לצורך חוות דעת שניה.

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנלזיה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מנסיון אישי

שמוליק
    09/11/2014

שלום.

סוליאן היא תרופה אנטי-פסיכוטית. עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של התרופות מהמשפחה הזו.

לא ניתן לקבוע בוודאות האם העייפות היא תופעת לוואי של התרופה או שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה.

אני הייתי מטופל בתרופות אנטי-פסיכוטיות. סבלתי מעייפות חזקה כפי שאת מתארת, וזה היה ההסבר שקיבלתי: "סימטומים שליליים של המחלה". לאחר הפסקת הטיפול התרופתי, הסימטומים האלה פתאום נעלמו, והרבה פעמים טענתי שהמושג הזה הוא מושג מכובס ובאמת מדובר ת-מ-י-ד בתופעות לוואי, אך הפסיכיאטרית שאצלה אני מטופל העמידה אותי על טעותי, ואמרה שישנם חולים שאינם מקבלים טיפול תרופתי וסובלים מדברים כאלה, כך שלא ניתן להאשים את התרופות באופן סוחף וגורף, אך מאידך, ייתכן שמדובר בתופעות לוואי כפי שהיה אצלי.

אין זה אומר שמה שצריך לעשות זה להפסיק את הטיפול התרופתי. צריך תמיד לבדוק נזק מול תועלת. הפסקת הטיפול עלולה להחמיר את המצב.

מה שכן, טיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי (כפי שנעשה אצלי), יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בטיפול התרופתי. השאלה על מה לשים יותר דגש; על הטיפול הפסיכולוגי או על הטיפול התרופתי - זו שאלה שיש עליה חילוקי דעות בקרב הרופאים, וגם נדרש שיקול דעת של התאמה אישית לכל מטופל, ובכל אופן, מטופל שחושב שצריך להתרכז בטיפול הפסיכולוגי - שומה על הרופא המטפל להתחשב בדעתו ובגישתו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו