מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 7נטשה13/11/2014
שלום רב.
בני בן 7 בכיתה ב, מתקשה מאוד בחודשים האחרונים להכנס בנחת לכיתה.
הקשיים מתבטאים בבכי , קושי בנשימה, כאבים פזורים בכל הגוף,בחילות, סחרחורות.
כאני טוענת שהוא חזק ושיכול להתמודד עם הקושי כועס עלי ואומר שאני לא יכולה כאמא שלו להשאיר אוצו כך בכיתה.
ידוע לי לאחר שיחות עם צוות המורים שהוא נרגע במהלך השעתיים הראשונות, יחד עם זאת מתארים הוא מעט "לחוץ" ילד טוב מידי , ממושמע מאוד, מפחד לאחר לכיתה, לא נכנס כלל להתפנות בשרותים בכיתה.{מתאפק עד הביית}
כמו כן אינו מוכן להתנסות בפעילויות ה"מסכנות אותו" כמו קורקינט , אופניים טכד...
כרגע אנחנו הן בטיפולמ פסיכולוגי והן בטיפול המואופטי, כששתי הגורמים טוענים לחרדת נטישה.
סימני החרדה ברורים אף לי אך אינו רואה כל שיפור פרט להפסקת הבכי, עדיין מתקשה להפרד ממני, עדיין דורש חיבוקים ונשיקות מעבר לנורמה, נראה על סף בכי, מצליח להתאפק.
יש לציין שכשאני מגיעה לאסוף אותו, אינו מוכן לבוא לקראתי, עלי לאסוך אותו מש מהכיתה, אך אני מוצאת ילד שמח ועליז.
האם הטיפול הנוכחי מספיק, האם עלולה להיות התדרדרות במקרים של חרדה לא מטופלת כראוי?
מבקשת עזרה והכוונה להמשך טיפול בבן.
מאחר והפסיכולוגית טוענת שאין צורך דחוף בהמשך טיפול אצלה לאור ההטבה הפיצפונת.
תודה מראש..... נטשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה משוערת
שמוליק13/11/2014שלום נטשה.
אני מניח שהתשובה לשאלה האם הטיפול מתאים - התשובה שתקבלי היא שלא ניתן לענות דרך האינטרנט מבלי להכיר את הילד היכרות טובה יותר.
חרדה שאיננה מטופלת כראוי - כמובן שעלולה להיות התדרדרות.
אם רואים שמתחילה התדרדרות ניתן לחזור לפסיכולוגית; מה שהיא אמרה שלדעתה אין צורך להמשיך את הטיפול לאור ההשתפרות, זה אומר שזה המצב כעת.
אם את חושבת שצריך כעת טיפול, ניתן לפנות למטפל אחר על מנת לקבל חוות דעת נוספת.
כל טוב,
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 7 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/11/2014שלום
מדובר בחרדה כניסה לבית הספר.
דברי הפסיכולוגית אולי תואמים את דעת הארגון בו היא עובדת או את דעתה המקצועית אבל לא תואמים את דעתי.
כמובן שהמידע שבידי מועט. אולם אנו מצויים כ3-4 חודשים לתחילת השנה וההתקדמות שלו בנושא החרדה מחייבת השגחה ומעקב של איש מקצוע בכיר ובמקרה זה חייב להיות פסיכיאטר ילדים בתמונה. תרופה לא בהכרח.
גם הפעם אני מסכים עם שמוליק.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)