מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה לועדת השמהמ22/02/2015
שלום,
בני בן ה-8 נמצא בכיתה ב' בבית אקשטיין.אני רואה לנכון להוציא אותו משם.יש רופאה שמטפלת בו.היא מצאה שיש שיפור גדול (אובחן עם בעיות רגשיות) וכתבה המלצה כיתה קטנה בתחום התנהגותי רגשי בבית ספר רגיל.הועדה התעלמה על מושג "רגיל" וטענה שברגע שמדברים בהתנהגות זה רק בית ספר מיוחד וזה הרבה יותר קשה ממקום שהוא נמצא.הם נתנו לי להבין שאני "קניתי" אותה ועשו טובה שלא התייחסו להמלצה.ביקשו להביא המלצה מרופא פסיכיאטר אחר.
נתחיל מזה שאין תורים בקופה ואז זה כמובן פרטי.ושאלה האם הרופאה באמת עשתה טעות כה קטלנית?עם זה שהוסיפה מילה "התנהגותי".אם זה "רק" רגשי" אז יש כיתה קטנה בעיר בבית ספר רגיל ולזה התכוונה.היא אפילו חשבה על מסגרת רגילה אבל אני פחדתי ש"לא יקנו" כי בית הספר מאוד מתנגד ורציתי בינתיים כיתה קטנה.
מי לא בסדר פה?האם הרופאה או ועדה?הם גם הוסיפו שמדובר בשני קודים שונים 57 ו-55.אני תוהה איך רופאה לא יודעת מה הבדל ומה יכול לחבל את ההמלצה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לועדת השמה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/02/2015שלום .
שאלות מצוינות. החלטה על ההשמה אינה החלטה של רופא. הרופא רק ממליץ. בהגדרת החוק החלטה מחייבת התיחסות של הצוות החינוכי וכלל כמובן של השירות הפסיכולוגי.
יודגש שאין ברשות הרופא את הכלים להחליט מהם המסגרות החינוכיות המתאימות לילד .
שכן הרופא אינו חלק ממערכת החינוך.
ואידך יש נטיה לוועדות לקבל את רצון ההורים. באם נתקלת החריגות אפשר תמיד לגייס עורך דין. או לפנות למפקחת שיש לה כמובן יש אמריה בתחום.
הייתי מציע כי תדברי עם הפסיכולוג החינוכי לגבי הנסיבות להחלטה.
לגבי הרופא הפסיכיאטר יש לדעת שהחלטתו לגבי החלטה לשיבוץ נגועה בהמלצה בלבד.
ולגבי פרטי או ציבורי הדבר פחות מהותי.
רצוי שתפני לפורום של החינוך המיוחד שכן שאלתך מקומה בארגון החינוכי ואין היא פסיכולוגית או רפואית.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבוץ במסגרת
מ22/02/2015ראשית,נתקלתי בחריגות.חוסר מזל.גם לפני שנתיים לא היו מוכנים לשום מקום אחר אלא לשלוח כל יום לנתניה מפ"ת.היום פתאום נפלט להם שאם הרופאה הייתה משאירה קוד 57 ולא כותבת "שטויות" היו נותנים לי כיתה רגילה עם סייעת.אז למה הסתירו זאת אז???
בכל מקרה הם עכשיו רק מחכים להמלצה רפואית.אם יהיה קוד 57 כמו שהיה קודם הבטיחו כיתה רגילה עם סייעת.להבדיל מקוד 55 שזו כי תה קטנה "רגשית".
אני לא יודעת אם להשקיע דחוף בפסיכיאטר שיחליט מה הקוד המתאים(בלי קשר למספר).כאילו שיש לי ברירה.הם דחו את הועדה עד שאביא.
אז אני מבינה שאם לא מתאימה לי המסגרת ללכת לערעור עד בית משפט?
ותודה על המלצה על פורום חינוך מיוחד.לא חשבתי.
נ.ב.כמה פגישות אפשר לעשות כדי להחליט מה להמליץ?בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבוץ במסגרת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/02/2015מדובר בגחמנות
האמנם מדובר בעניין בירוקרטי בלבד?. יהיה זה לא רציני לפתור החלטות כה חשובות כשיבוץ מסגרת חינוכית במסמך יבש של פסיכיאטר .
ממתי לפסיכיאטרים החלטות חורצות גורל במערכת החינוך???
יש תמימות רבה לחשוב כך. והערתו של אותו אדם שהעיר את הערתו נוגעת ברוע לב- ורצון לתלות את האשמה על כתפי אחרים.
וכאילו מסמך היה משנה את הכל.
האמנם חייו של ילד תלויות בחצי משפט ובו מספר חורץ גורלות שנרשם על ידי רופא?.
במקומך הייתי מציג את המידע למפקחת המחוזית ולגורמי פיקוח ראשיים של משרד החינוך.
האמנם זאת דרכה של מערכת החינוך???
אני מקווה שהמידע שספקת מדויק.
ד"ר סמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבוץ-המשך
מ24/02/2015שלום,המידע מדויק.
אולי לא הייתי ברורה.הם לא אמרו שהמלצה תכריע.ההפך,מה שלא יכתבו לא יהיו מוכנים לשחרר מאותו בית הספר.כי זה טובתו...סתם צריך להביא חוות דעת.כדי לקיים ועדה נוספת.
ודיברתי עם ממנו על ועדות השמה.גם נאמר שאם יש פער בין המלצת רופא ודברי בית הספר יקחו דעתו של בית הספר.וכן זה בסדר בעיניים של לשכה בת"א להביא חוות דעת נוספת.על מה להתלונן אז?אולי שבשאלון בית הספר נכתב שיש שיתוף פעולה מלא עם הורה ונאמר בועדה שאין שום שיתוף ואני מסיתה את בני נגד המסגרת.ומספר שקרים על התנהגותו שזה מוגזם,אבל מאמינים רק להם.חוות דעת מהחוגים-לא קביל.רופא בקושי רואה אותו,מה הוא מבין.לי לא נותנים להכניס מילה.רק בית הספר הוא המכריע...
ואחרי הכל גיליתי איפה הבעיה:בהמלצה של ינואר הרופאה ציינה כיתה קטנה בתוך בית ספר רגיל ובהמלצה של פברואר אחרי תיאור של שיפור נוסף שחל ברחה לה מילה "רגיל" ונכתב "כיתה בבית ספר עם קשיים" ופשוט אכלנו.אז הגיוני היה להחזיר אותי לרופאה שתתקן איפה לא נכון?במקום זה ביקשו רופא אחר.אולי על זה להתלונן ולשלוח את שני הדברים?ניסיתי להבהיר למנהל חינוך מיוחד בעיר והוא ציין שזה לא משנה כי ככה או ככה הוא לא יקבל בית ספר רגיל בהתאם להמלצה של בית הספר...
הרופאה המדוברת הפנתה אלי את הקולגה שמוכן לתת חוות דעת השניה.קבע איתי פגישה כבר השבוע והרי גם בסקטור הפרטי אין רופאים זמינים.
ואני באמת תוהה-כולם אישרו שמספיק שתי פגישות.אחת עם החומר ואחת עם הילד.זה אפשרי להבין כה מהר אם הוא בעל קוד 55,57 או שהוא כבר יצא מזה כלל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבוץ-המשך - תגובה
ד``ר אליהו סמואל25/02/2015הבנתי.
אז אם לא תצליחי ותתעקשי הדבר יתאפשר רק דרך עורך דין.
מידיעה ומעורבות רבה בנושא וועדות השמה לרוב הולכות עם רצון ההורים ולא מתעמתות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי המלצות שונות
מ25/02/2015פניתי לרופאה שהיא לא הדגישה מילה "רגיל".אז היא טוענת שגם ככה ברור שכיתה קטנה זה רק בבית ספר רגיל.לא נכון.גם בבית ספר אלונים עם קשיים קשים יש כיתות של 8.לא מוכנה לתקן מתוך דאגה למקום שלה(?).וטענה שפשוט ועדה רוצה לנצל שככה כתוב.אז לא כותבים ככה...שלא יהיה ספק.אז אמרה שהפנתה אלי רופא מחוזי קולגה והוא יעזור...אין ברירה נעשה עוד אבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי המלצות שונות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל25/02/2015בהצלחה
רק לדעת תקן של רופא מחוזי לא קיים בתחום משרד החינוך. מדובר כראה כרופא העובד בחברת פמי פרימיום הנותן שירותים למשרד הבריאות. ולא מדובר ברופא מחוזי היושב במשרד הבריאות שהוא בתקן רשמי של המשרד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.נדמה לי שהיא הזכירה פמי פרמיום
מ25/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סמואל - כל הכבוד
שמוליק27/02/2015שלום ד"ר סמואל.
קראתי את הדיון, ואני רוצה לומר שמעבר לתגובות הענייניות, הסבלנות שלך לשוב ולענות פעם אחר פעם ממש מעוררת השתאות והערכה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון מאוד
מ06/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)