מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך להודעה קודמת על מסגרת לימודמ06/03/2015
רציתי לעדכן וגם להודות.
הרופא (פמי פרמיום) קבע אבחנה חדשה.אספרגר...
לא 57 ולא 55.
אז ראשית,נעזוב לשמחתנו בית ספר של בעיות נפשיות.הוא המליץ על כיתה קטנה תקשורתית.עד עכשיו שמעתי רק על לקויות למידה או רגשית.באמת יש?לא בית ספר תקשורתי?
מכיוון שלא הספקתי לעכל לא שאלתי למה באמת לא כיתה רגילה עם סעיית...
וכן שאלתי-שאלה ריטורית?-איך זה שבגן "רגשי"3 שנים חזרו על אבחנה לא נכונה ועוד דרשו בועדה להפנות אך ורק לבית ספר עם בעיות נפשיות???
שלא נדבר על תרופות.
על מי אפשר לסמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה קודמת על מסגרת לימוד - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/03/2015לרופא מפמי פרימים אין משמעות מחייבת מטעם משרד החינוך ובוודאי באם הבדיקה נעשת באופן פרטי.
שנית אבחנת אספרגר מיושנת ואינה קיימת כלל כיום,ואינה מקובלת במערכת החינוך או ביטוח לאומי, וכמובן שלא לפי הוראות משרד הבריאות, כך שתמהני.
לגבי כיתה קטנה או כיתה רגילה עם סייעת זה סוגייה המחייבת התערבות וועדת ההשמה
והפסיכולוג החינוכי המעורב והמלצותיו.
אין לרופא כל השפעה על טיב השיבוץ - המקום היחיד בו רופא משפיע במערכת החינוך
זה בנושא אבחנה תקשורתית או באם הוא קובע שיש לילד הפרעה נפשית רק רופא בעל זכות אבחון.
החלטה בעניין כיתה קטנה או גדולה או בית ספר מיוחד הם נתונים בשיקול דעת של הפסיכולגו החינוכי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף נודע לי שחייבים אבחון
מ08/03/2015פסיכולוגי של ASD.הוא לא הזכיר זאת.
אמר שאדאג לכל ואני ממתינה רק לזימון לועדה.
אחרי קריאה בפורומים מרובת שעות אני מבינה שצריך לעשות אבחון נוסף אצל מומחה לאוטיזם כי לא ברור אין בכל האבחונים הקודמים זה נשלל.
השאלה מתי זה יהיה,התורים ארוכים ויש ועדה שממתינה לחחות דעת...
שלחתי לו מסר לגבי אבחון פסיכולוגי שלא הזכיר וטרם נענתי...
גם יש המלצות על מומחים לכאן או לכאן בטענה שמישהו מחמיר ומוצא אוטיזם איפה שאין(?).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף נודע לי שחייבים אבחון - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/03/2015התמונה קצת שונה.
אם תרצי תתקשרי. לא הכל אפשר דרך הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מוזר שרופאה כה מנוסה לא מבינה
מ10/03/2015שמה שיקבע זו האבחנה שלה ולא המלצה על כיתה גדולה או קטנה.בדיוק זה אמרה לי היום אשת חינוך מיוחד...ורק אז נפל לי אסימון לראות מה באמת האבחנה עצמה:
BEHAVIOR DISORDER
חשכו עיניי.
איך יכולתי להביא כזה דבר לועדה.
היה צריך מייד להתחיל חיפוש של איש מקצוע פרטי.כי אין בקופה תורים.גם בפרטי לךא כל כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)