השלכות אשפוז פסיכיאטרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלכות אשפוז פסיכיאטרי
    נועה
    19/04/2015

שלום רב, בתי בת ה-16 סובלת מדיכאון בעקבות טראומה שעברה בגיל צעיר ועיקר הבעיה היא התנהגות אובדנית (בא לידי ביטוי באמירות אובדניות עד כדי מעשים) אנחנו מאוד מתלבטים האם לאשפז אותה במחלקה פסיכיאטרית בעיקר בגלל ההשלכות הרבות שעלולות להגיע כתוצאה מאשפוז כזה אך אף אחד מהרופאים לא כ"כ רוצה לדבר על ההשלכות הללו. מהן השלכות של אשפוז פסיכיאטרי לנערה בת 16 ללא רקע פסיכיאטרי אלא רק על רקע משבר? כיצד הן יכולות להגיע לידי ביטוי? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השלכות אשפוז פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• לא נעים אבל לא נורא

שמוליק
    19/04/2015

שלום נועה.

אינני רופא, אבל כיוון שעברתי את החוויה המפוקפקת הזו של אישפוז פסיכיאטרי (אפילו ארבעה פעמים), אז נראה לי שתהיה תועלת אם אשיב לך על סמך הנסיון האישי שלי.

כפי שכתבתי בכותרת - לא נעים לא נורא.

אם לא יהיה טיפול בבעייה וחלילה תהיה התאבדות - זה הרבה יותר חמור מכל השלכה שתהיה של אישפוז פסיכיאטרי.

מה שיקרה קרוב לוודאי הוא שיהיו קשיים להתקבל לצבא בשל כך, אבל אני מניח שבמקרים יוצאי דופן, ניתן להתגייס על אף אישפוז פסיכיארי אם תהיה המלצה של פסיכיאטר או פסיכולוג קליני לאחר שתהיה התייצבות.

שאר הדברים המפחידים, אבל מפחידים הרבה פחות הם אולי הוצאת רשיון נהיגה. בנקודה הזו אני יכול לומר שישנם הרבה אנשים שעברו אישפוז פסיכיאטרי (ואף כפוי), ולא לקחו להם את רשיון הנהיגה. אצלי אפילו רק התחלתי ללמוד נהיגה אחרי האישפוז הראשון, והאישור של רופא המשפחה עבר חלק.

על כל פנים, גם אם תהיינה אי אילו בעיות לגבי רשיון נהיגה - יהיה ניתן לעבור את כל המכשולים ע"י חוות דעת עדכנית שתינתן לאחר שיפור המצב.

גם לגבי עבודה בשוק החופשי - אין שום דרך לדעת זאת. רק אם הבעייה ניכרת, אז ניתן לחשוד שמשהו לא כשורה, ואז פשוט לא ירצו לקבל, אבל מעבר לכך, מי שעומד בכישורים הנדרשים - מתקבל לעבודה.

על אף ארבעה אישפוזים, אני עובד כיום כמהנדס תוכנה, והממונים עליי מרוצים מאוד מעבודתי.

מקווה שעזרתי, ואם יהיה צורך, אשמח לתרום מנסיוני האישי.

שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות אשפוז פסיכיאטרי - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    23/04/2015

לנועה שלום

לצערנו אנחנו תחת השפעת החוק המנדטורי ומעבר לשבוע אשפוז הנתון פתוח ומדווח דרך משרד הבריאות.
    במקרים מיוחדים אפשר לפנות ולבקש לבטל את הרישום.
    אשפוז במחלקה פתוחה דינה אחר.

בברכה
    דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו