מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- #@29/04/2008
שלום.
מגיל מאוד מאוד קטן,ועד עכשיו(כנראה זה יימשך כל החיים)
אני מתאהבת אך ורק במבוגרים ממני.תמיד,.(אני בת 14)
אומנם זה לא מפריע לי(למרות שברוב הפעמים הלב פשוט נשבר.הרי הם גדולים ממני,עצם המחשבה
שהם בחיים לא יהיו איתי,לא כולם כן?מישהו שהתאהבתי בו בחיי,לא יעיף אפילו מבט לעברי.)
אך אני רוצה לדעת למה זה ככה אצלי,
כי כמו שאתם יודעים בנות בגילי ,רובם(יש ויש) מתאהבים
בבני נוער בגילינו.
יכול להיות שזה בגלל שאף פעם לא הייתה לי את דמות האב
שאני כ"כ רוצה בבית?(תסביך אב,נראלי קוראים לזה..משהו כזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במי אנו מתאהבים?
ד``ר אליהו סמואל29/04/2008לאלמונית שלום.
את צעירה בגילך אולם ניכר שעולמך החוויתי והתלבטויותיך הינם של מבוגר. נראה כי השאלה באה ממקום של סקרנות למקור המשיכה וגם ממצוקה אישית תחת תחושת שוני וחריגות.
לא כל נערה המתאהבת במבוגרים ממנה חשה במצוקה.
רצוני להתיחס למצוקה ולא לשאלה כהוויתה.
אין המציאות שאת מתארת חייבת להיות גזרת גורל או מקור לסבל. אהבה היא מקור לאושר.
נראה שאת חלוקה בנפשך, בין המשיכה לדמויות מבוגרות ומאידך יודעת רגשית כי קשר אמיתי ובעל משמעות יכול להתרחש רק עם בן גילך. המתח בין שני המגמות מסב ללא ספק כאב וצער וגם סקרנות.
הבנה לוגית למקור המשיכה כמו העדר דמות אב יכול להיות חלק מהתשובה, אולם אין בהבנה זאת פתרון למצוקתך .מנסיון ארוך שנים של אנשי מקצוע נראה כי יש לבחון היבט זה מזויות שונות תחת שיח חוויתי עם איש טיפולי.
לעולם תגלית חוויתית בשניים עמוקה ומשמעותית מגילוי שכלי של היחיד ,ולכן המלצתי בכל ליבי כי תפני לאיש מקצוע הבקיא בפסיכוטרפיה- לא חייבים לספר להורים את הכול אפשר לומר שיש לך בעיה ורצונך לפנות לאיש מקצוע.
בהצלחה:
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון הפסיכואנליטי לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)