השלכות של אישפוז פסיכיאטרי למתבגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלכות של אישפוז פסיכיאטרי למתבגר
    רותה
    11/07/2015

הבן שלי - מתבגר בן 15 וקצת, כבר תקופה ארוכה מסוגר. במהלך שנת הלימודים פרש בהדרגה מבית הספר וכיום מצוי בעיקר בבית בחדר מול המחשב. לא מתעניין בשום דבר ולא מוכן ליצור קשר עם הסביבה מלבד עם המשפחה הקרובה. לאחר התייעצות עם פסיכיאטר בכיר הומלץ לנו באופן חד משמעי לשלוח אותו לאשפוז, בטענה שהילד זקוק למסגרת ולא יוכל להתמודד עם טיפול תרופתי בבית. אנחנו כמובן רוצים בטובת הילד ולכן מתכוונים לשלוח אותו לאשפוז, יחד עם זאת ההחלטה מלווה בהמון חששות - האם יש ודאות שהטיפול יעזור? האם יש מקרים שבהם ההתנגדות של המטופל וחוסר שיתוף פעולה עלולים להחמיר או לגרום יותר נזק ממה שקיים?, אילו השפעות יהיו לעובדה שעבר אשפוז כזה בעתיד? ועוד שאלות שעולות, אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית וכמו כן הורים, או אנשים ששמעו או עברו חויה דומה ויכולים לשתף מנסיונם. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לתרום מנסיוני האישי

שמוליק
    12/07/2015

שלום רותה.

אני עברתי ארבעה אישפוזים. הראשון היה בגיל 18, ושאר השלושה (שאפשר לאגד אותם יחד לאותה תקופת משבר).

בלי שום צל של ספק, מדובר באירועים טראומתיים, אבל אפשר לומר שהחיים שלי די טובים. באופן חד משמעי אני אומר שאפשר להתמודד ולנצח. אחרי שאנשים מתמודדים, הם מגלים משמעות לחיים.

לגבי המשמעות של אישפוז להמשך החיים, אז רוב הסיכויים שהצבא ייתן אי-כשירות, אבל עדיין לא מדובר באופן חד משמעי. תלוי מה יהיה המצב אז, וחוות דעת עדכנית תוכל לעזור.

לגבי רשיון נהיגה, אני התחלתי ללמוד נהיגה אחרי האישפוז שהיה לי בגיל 18, ולא עשו לי שום בעיות. גם אם יהיו אי אילו בעיות - ניתן להתגבר עליהם ע"י טיפול וחוות דעת עדכנית.

לגבי מציאת עבודה, במיוחד אם מדובר במגזר הפרטי - לא צריכה להיות בעייה מיוחדת; לא מצד האישפוז ולא מצד פטור מהצבא (אם בכלל).

אם ישנן עוד שאלות - אשמח לעזור.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתרום מנסיוני האישי - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    13/07/2015

אין כמו ניסיון של מטופלים שכותבים ומתארים את ההסטוריה הטיפולית והאישפוזית שלהם. בסופו של דבר השיקול אם לאשפז הוא אך ורק טובת הילד. אם לא ניתן לטפל מחוץ לאשפוז באופן אמבולטורי כדאי לשקול אשפוז כי בהחלט יש סיכוי שלאחר האישפוז מצבו של הנער ישתפר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו