מצוקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצוקה
    ד.
    26/09/2015

שלום רב. בתחילת שנה בשיחת הכרות אישית עם המורה, ילד בן 10 שנים, אמר למורה בנוכחות האמא : "אמא מרביצה לי" .אני לא מבינה מדוע? אף פעם לא הרמתי יד עליו. אנחנו הורים מאוד אוהבים,משקיעים ודואגים לילדים . מדוע? מדוע ילד בן 10 יגיד דבר כזה? איך? אני לא מבינה מה קורה... בכיתי המון מאז ששמעתי משפט זה ממנו...מדוע שיגיד דבר כזה?
    כמובן ששאלתי את הילד. הוא ענה לי :" שאני מרביצה לו בכל פעם וצועקת עליו". נכון שאני צועקת עליו כאשר לא מקשיב לי . הוא ילד בעל אופי עקשן מאוד ותמיד עומד על שלו ולא מוותר. אם הוא רוצה משהו אז חייב לקבל. לא יודע לקבל מההורים את המילה "אסור" או "אני לא מרשה. יש המון ויכוחים איתו ביומיום. אבל מעולם מעולם לא הרמנו עליו יד! בביתספר המורה מספרת כי הוא ילד שקט ומבצע כל הנדרש בכיתה ללא בעיות. אני לא מבינה מה קורה איתו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה

הוספת תגובה

• מצוקה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    28/09/2015

שלום

מתנצל על האיחור במענה.

אמא הרביצה אינו במשמעות המילונית של להרביץ ממש. לילד היה כנראה כוונה לומר שהוא לא מסתדר עם האימא והיא מבקרת אותו.
    הפירוש המילוני של להרביץ אינו מדויק בהכרח. היה כנראה כוונה לילד להשמיע אמירת המבטאת מצוקה. מאחר והמילה מצוקה אינה שגורה ובכיה מדברים על הכאה אז זה היה סגנונו.

אין ספק שלילד תחושה או חוויה של כאב נפשי . ולפעמים כאב נפשי דרגתו עולה על כאב פיזי של הכאה.

אין כוונת הפורום לעשות פסיכולוגיה על רגל אחת. חיוני לפנות לאיש מקצוע שהוא פסיכולוג קליני או פסיכיאטר המבין בפסיכוטרפיה ולבדוק את עולמו הרגשי של הילד ומצוקותיו ולהציע פתרון.

מוטב מוקדם אשר מאוחר.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה...

ד.
    28/09/2015

תודה על תשובתך. קבענו תור לפסיכולוגית. אני מסכימה עם כל מילה שלך ...מרגישה רגשי אשמה ובוכה המון....הילד שלי במצוקה , אני אשמה בכך ולא ידעתי. איך כל זה קרה?
    עקב ארועים חוזרים של איבוד הכרה ,בוצע EEG בני אובחן עם התקפים אפילפטיים והתחיל לאחרונה טיפול בדפלפט. לאחר כשבועיים מתחילת הטיפול התחלנו להרגיש שינוי לטובה גם בהתנהגות- מילד עקשן הפך לילד רגוע ונוח. מקשיב ללא התפרצויות כעס. האם יש קשר לדפלפט או להתקפים האפילפטיים?או סתם מקריות?בכל אופן כל האווירה בבית השתנתה לטוב. זה קצת מעודד אותי שאנחנו בכיוון הנכון. מקווה שלא גרמנו לו נזק לטווח הרחוק ביגלל שלא ידענו איך להתנהג איתו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה... - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    01/10/2015

האוירה זה הדבר הנכון. ונזק לטווח ארוך....????? כלל וכלל לא.

דר סמואל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ד.
    01/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו