מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאילותדניאלה07/01/2016
שלום, אשמח מאוד לעזרתכם,
1. מדובר בילד PDD, בן 10 שנים. לא מצליחים למצוא טיפול תרופתי מתאים. אם התרופה קווטיאפין 100מג יכולה לעזור לילד, 1/2 בוקר ו 1/2 בערב? רוצה לציין, שכל מה שהילד מקבל, זה עושה לו יותר גרוע, רגשי. מה אתם הייתם ממליצים לי במצב הזה?
2. עד לפני 3 שנים הילד שלי קיבל ריספונד, 1 בבוקר ו 1 בערב. הוא היה רגוע רגשי, שמח, אבל התוצאות של הבדיקות דם הפרולקטין היה גבוהה מאוד. אם יש תרופה (בשביל להוריד פרולקטין), שיהיה אפשר לתת לילד במקביל עם ריספונד? זה תרופה היחידה שלא עשה נזק במצב הרגשי של הילד. תעזרו לי בבקשה, מה אפשר לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאילות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל07/01/2016לדניאלה שלום
איזון תרופתי לילדים מורכב בשל משך המתן והיות מערכת העצבים לא בשלה.
לכן הטיפול התרופתי היא בבחינת ברירת מחדל בלבד.
חשוב לגשת לאיש מקצוע הבקיא גם השיטות לא תרופתיות .
ולגבי התרופה התרופה שהומלצה סרוקוול אכן כמעט שאינה מעלה פרולקטין. יש לה תופעות אחרות. אפשר לפתוח ויקיפדיה ולקרוא על התרופה.
והעיקר לסמוך על הרופא. אנחנו בוודאי לא מסגרת העוקפת את הרופא שלך - שהוא בר מקצוע ואני בטוח שאתם בוטחים בו וניתן לשאול אותו בנושאים השונים.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאלה07/01/2016תודה על תגובתך,
מה הכוונה "לאיש מקצוע הבקיא גם השיטות לא תרופתיות?" על מה מדובר פה?
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/01/2016מדובר באנשי מקצוע שלמדו פסיכולוגיה קלינית או מקצועות נוספים ויש להם ניסיון עתיר שנים והצלחות לא מבוטלות לטפל ולעזור.
יש גם רופאים שמטפלים בילדים בשיטות אילו ולא רק עם תרופות.
יש לדעת שפסיכיאטריה של הילד אינו מקצוע של חלוקת תרופות- לכל פסיכיאטר יש גם ואף חייב להיות ידע בטיפול שאינו כרוך בתרופות.
איני מזלזל כמובן בערכם של תרופות אבל שילוב תרופה עם הבנות נוספות הוא זה שעושה את הטיפול ליעיל .
בעוד שהרפואה הקלאסית עוסקת בחומר ובגוף הרי הפסיכיאטריה עוסקת גם עם מה שמעבר לגוף ולחומר.
אני מאריך בכתיבתי מאחר ולצערי העמוק כל או רוב הפונים מפנים שאלות הקשורות לתרופות בסברה שזה מומחיותו של הפסיכיאטר- והדבר שגוי לחלוטין.
הטיפול התרופתי הוא אך ברירת מחדל לטיפולים האחרים - ואין טיפול בתרופות בילדים ללא טיפול נלווה נוסף שאינו כרוך בתרופות. ולכן כשמדברים על תרופה שעזרה או לא עזרה יש להזכיר בנשימה אחת גם טיפול נילווה שהילד מקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)