מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות משמעת והתנהגות חמורות לא יודעת כיצד להתמודד עם הבעיותמיטל09/02/2016
שלום,
בשנה האחרונה בני בן ה8 מתנהג בבית ספר ובבית בצורה נוראית. כל מס' שבועות אני מקבלת מכתבים או הערות מהמורים בכיתה. הוא לאחרונה מרבה לשקר, להרים ידיים מהר על חברים ועל אחותו בת ה6, במשחקי חברה הוא נוטה הרבה לרמות . ובזמן האחרון התווסף לכך שהוא מנבל את פיו ואומר מילים שאינני מבינה מהיכן הוא שומע אותם. בנוסף לכך, שבוע שעבר קיבלתי מכתב שהוא הלך בהפסקה עם שני חברים לכיתה לכיתה אחרת והרסו שם ציוד והיום התקשרה המורה לציין שהוא נתן סתירה לתלמיד אחר ואף פשט את מכנסיו והראה לחבריו את תחתוניו. אני לא יודעת כיצד להתנהג איתו.
שוחחנו איתו מספר פעמים, השתמשתי בטבלת התנהגות שבועית ופרס, התנהגתי בצורת עונשים לא ללכת לחברים או לשחק משחקים. ודבר אינו עוזר. הוא לא משתף אותנו יותר מידי וכששואלים אותו מדוע הוא עושה את מה שהוא עושה, אין לו תשובות. איך לפעול על מנת שיפסיק ויחזור להיות תלמיד מן המניין רגיל שמקסימום מפטפט בשיעור.
אני ובעלי מיואשים, הוא כל הזמן רב עם אחותו ולא רוצה לשחק איתה אף פעם. ( יש לו 2 אחיות אחת בת 6 ואחת בת שנה). אילו טיפים אני יכולה לקבל על מנת לגרום לו להבין מה הוא עושה וכדי למנוע את המשכיות ההתנהגות הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק09/02/2016שלום מאיה.
אינני רופא.
כדאי לחכות לתגובה של הרופאים שישמחו לענות. יש להם הרבה יותר ידע וניסיון מאשר לי.
אם הניסיונות לטפל בבעיה באמצעות עונשים וחיזוקים (שהם למעשה טיפולים התנהגותיים) לא צלחו - אז כנראה שצריך לחפש את הפתרון במה שאינו מודע. אני מניח שמשהו שאינו ידוע לנו קרה לילד, ואם נדע מה קרה לו - יהיה אפשר להבין את ההתנהגות ולמצוא יותר בקלות פיתרון.
נראה שצריך טיפול פסיכו-דינמי על מנת לברר מה קרה לו. אני רק רוצה לומר שמדובר בטיפול ארוך שבו צריך "לחפור" בנבכי הנפש על מנת לחפש את הסיבה לכך, וזה עלול לקחת הרבה זמן. בנוסף לכך, אבן היסוד בטיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים הוא האמון של המטופל במטפל. אצל ילדים יכולות להיות סיבות, שעלולות להיראות מופרכות לחלוטין בעיניים של מגובר, שבעטיין ילד לא ייתן אמון במטפל ולא ירצה לשתף פעולה. במקרים כאלה - צריך לנסות מטפל אחר מבלי לערער במקצועיות של המטפל הקיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות משמעת והתנהגות חמורות לא יודעת כיצד להתמודד עם הבעיות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/02/2016למאיה שלום
מדובר בהתנהגות קשה וחוזרת שהופכת לדפוס.
את מבקשת טיפים .
כאיש מקצוע אוכל רק לומר שהטיפול אינו פשוט כלל וכלל וטיפים לא יעזרו. איני פסימי אלא בעל ניסיון.
בטווח דפוסי התנהגות כגון אילו עצתי היא כמובן השמת גבולות ברורה אבל עם מידה של אמפטיה. כלומר שהגבולות לא תהיינה מושמות באופן ברוטאלי.
מאידך עצתי היא בגדר סיסמה או הצהרת פלאקט - שכן יש צורך בהכרות עם הילד ובוודאי ליווי מקצועי. יש להכיר את ההורים וסגנון הורותם. וכיצד המצב התפתח. עצתי לשלוף את כל התחמושת ממאגר הנשק כדי להכחיד את ההתנהגות או לרסנה. ולכן פגישה עם איש מקצוע הוא חלק חיוני במלאכת התיקון.
בהצלחה,
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)