פרוזק ואנטומין לנער בן 13.5 שאובחן עם הפרעה תקשורתית חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוזק ואנטומין לנער בן 13.5 שאובחן עם הפרעה תקשורתית חברתית
    קרנית
    16/02/2016

בני בן ה-13.5 אובחן עם הפרעה חברתית תקשורתית ו-OCD. בבית הספר נוטה להתעצבן בקלות ולהגיב באלימות. הומלץ ע"י הפסיכיאטרית ליטול פרוזק 60 mg ואנטומין 40mg בערב.
    לאחר ניסיונות מרים וכושלים בשילוב של תרופות אחרות, השילוב הנ"ל הביא לרגיעה והתמתנות בהתנהגות.
    אני חוששת שמא יתמכר לתרופות כמו גם אני תוהה עד כמה תרופות פסיכיאטריות לא גורמות בעתיד להחמרה בדיכאון ולמצבי קיצון ...
    הייתי רוצה שיתחיל בתהליך גמילה מהתרופות אך אינני יודעת מתי וכן האם כדאי לקחת את הסיכון שתהיה נסיגה מה שיפגע במצבו החברתי והלימודי עד כדי הרחקה מבית הספר.
    אודה על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרוזק ואנטומין לנער בן 13.5 שאובחן עם הפרעה תקשורתית חברתית - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    16/02/2016

לקרנית שלום.

שימוש כבד בתרופות במצב כזה הוא עניין יחסי . יש מצבי חובה ויש מצבי ביניים. איני מכיר את המצב וקשה לשפוט.
    יש לדעת גם כי דעת הרופאים אינה חד משמעית .

מנסיוני הלא קטן בתחום, לעולם אין לסמוך על טיפול תרופתי בלבד ויש לשלב גם גישות טיפוליות לא תרופתיות. וגם כאן יש אסכולות שונות. הסיכום כיום הוא שהשיטה חשובה אולם היא חד משמעית וראוי שאיש המקצוע יהיה בעל ניסיון והשקעה בתחום. האמון באיש המקצוע אף הוא חיוני להצלחה.
    אוסיף לכך ובמיוחד בהפרעה שאת התיחסת כי למסגרת החינוכית ודרגת ההכלה והאחזקה שם ערך רב ומשמעותי.

כל החלטה חייבת לבוא מתוך שיקול כל האפיקים . בכל מקרה יש להפחית מינון רק דרך תיווך רופא, למניעת תקלות ותופעות לוואי במצב החדש.

בהצלחה
    דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו