אשמח מאוד לתגובה מהירה, כי זה דחוף לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח מאוד לתגובה מהירה, כי זה דחוף לי
    אימא
    12/06/2016

שלום,
    מדובר בילד אוטיסט, בין 12, בתפקוד בינוני - גבוהה.
    הוא מקבל זיפרקסי ZAPPA 10 מג' בבוקר ו 5 מג' בערב. בנוסף לזה הוא מקבל פרוטאזין 1/2 כדור בבוקר ו 1/2 בערב. אשמח מאוד לשמוע ממכם על "פרוטאזין" , כי זה חדש לנו.
    מה דעתכם על שתי תרופות במקביל? האם זה בריאה בכלל, אחרי כל התרופות שהילד שלי קיבל ללא הצלחה? הייתי רוצה לציין, שהילד שלי באי שקט, התחיל לסגור אוזניים ..., ולא מצליחים לטיפול תקין. כשהוא היה מקבל ריספונד, כל זה לא היה בכלל . אשמח מאוד לקבל תשובות וגם המלצות. תודה וסליחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח מאוד לתגובה מהירה, כי זה דחוף לי - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    13/06/2016

לאמא שלום

הטיפול בפרוטאזין עם זיפרקסה אפשרי ואין בו נזק כלל.
    אם כי המינון של זיפרקסה גבוה אבל בטווח האפשרי.

האמון ברופא המטפל קריטי למעשה הטיפול. כמו גם הזמינות שלו. וחשוב לבחון עימו את כל האפשרויות הטיפוליות. פיזור היעוץ למספר מטפלים ללא קשר ביניהם רק יבלבל אותך וחבל.

טיפול לעולם אינו מתחיל ומסתיים בטיפול כימי. יש וחובה למצות את סיבות לאי שקט מתוך אורך החיים והתנהגות הילד. כדוגמא: האם עבר למסגרת חדשה? משבר יש כל שהוא? משבר במשפחה? אפשר להתיעץ עם בית הספר ולבחון את נסיבות התנהגותו.

אי אפשר להשליך את הדברים המפריעים מתחת לשטיח. התרופה אינה הטיפול היא רק מרגיעה זמנית. התרופה זה השטיח . תפקיד הפסיכיאטר הוא גם לבחון האם אין גורם חיצוני להתנהגותו. הגורם הפנימי לרוב משתלב עם הגורם החיצוני. ולכן חשובה הדרכת הורים במצבי משבר לילד בספקטרום.

רפואה שלמה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו