מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 14.5 -התנהגות אגרסיבית, מסרב להגיע לבדיקהאלכס14/06/2016
שלום
ילד בן 14.5 עם התנהגות אגרסיבית.(מדובר על בן של אשתי- אנחנו גרים ביחד כ-שנתיים)
כל יום במשחקי מחשב/ איפד-או משחק או ראה סרטנים על איך לשחק במשחקים. כל ניסיון להגביל שימוש במחשב נתקל באגרסיביות.
נכון כרגע אני שמתי תוכנה-מאפשרת לו לשחק 11-13:30 ומ-15-22:00 - במהלך 5 שעות לבחירתו)
התנהגותו לא אופיינית לילדים לגילו--- לא מתקשר כמעט בכלל עם המשפחה (שותק או לא עונה, עשה את עצמו לא שומע).
יש לו ראיה -3 - ובבית הוא מסתובב בלי משקפיים/ שם אותה לפעמים הפוך (?) - צוחק בפנים.
יכול לעמוד מולך בלי לזוז במהלך מספר דקות, לנעוץ בך מבט ולשתוק.
נותן מכות ודחיפות לאמו. כבר היינו פעם במשטרה- (הוא הרביץ לאמו, ואפילו רץ לחפש סכינים- רצה לפגוע בעצמו - מזל שסכינים מזמן מוחבאים אצלנו)-ליום מחרת אותו דבר. מקלל את אמא כל הזמן. אין הרתעה/ אין השפעה.
כל הזמן טרור בבית--- אנחנו על סף קריסה ויש לנו עוד תינוקת.
עושה קולות מוזרים כל הזמן ("אאאאא")
לא ברור לי אם זה לחץ אלינו (לאפשר לו לשחק כל הזמן) או הפרעה נפשית מסויימת.- התנהגותו משתנה מספר פעמים במהלך היום.
לא מקבל כל הגבלה- עומד על שלו עד הסוף. לא מפחד משום דבר (לא איומים, לא משטרה, בלתי ניתן להסכמה על שום דבר)
בבית הספר לומד טוב מאוד- אין תלונות מצדם. התנהגותו האגרסיבית בבית בלבד.
בשבוע האחרון לא הולך לבית הספר (אומנם סוף שנה, אך יש עדיין איזשהו סוג של לימודים)
מסרב בתוקף להגיע לפסיכולוג/פסיכיאטר.
היינו בטיפול בריאות הנפש 5 מפגשים- במפגש 5 לא הגיע ומסרב לבוא (טיפול אצל עו"ס).
אנחנו חשים הרעה במצבו ב-3 חודשים אחרונים. (גוברת אגרסיביות)
1. להביא אותו לפסיכיאטר בלתי אפשרי (משטרה לא תבוא לקחת אותו לשם/ אני לא יכול בכוח)
2.פנינו לעו"ס של קופת חולים- הנושא הועבר לרווחה.
קבענו פגישה ברווחה מחר
3. בעצם מי שיכול לעשות משהו (בדיקה בכפיה)- פסיכיאטר מחוזי- איך אני יכול להגיע אליו?
4. מוכן לשלם עבור ביקור פסיכיאטר בבית, אך כיוון שאנו גרים באילת- אין....
5.במידה ויוחלט שהוא מהווה סכנה (ואנחנו מרגישים כך)- מה הפטרונות שעומדות לפנינו?
האם מתאורים שלי עולים מחשבות על התנהגות מוזרה- או שכל הילדים בימינו מתנהגים ככה בבית? - אנחנו חפים תשישות פיזית ונפשית הנתנהגותו.
תודה על התיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 14.5 -התנהגות אגרסיבית, מסרב להגיע לבדיקה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל14/06/2016לאלכס שלום
אילו מצבי גבול שהם ברשות גורמי החוק. ללא ספק הילד מצוי במצוקה.
במצבים כאלה לגורמי הרווחה הפתרון- הם שואבים את כוחם מכוח החוק. שופט יכול לחייב אותו לטיפול ובמידה ולא יסכים יתכן ויוחלט על צוו אשפוז בכפיה על ידי שופט.
ובוודאי עצם העובדה שאינו הולך לבית הספר גם זאת אמתלה לפנות לגורמי רווחה שכן מדובר בעברה על החוק, וגם לזה יש לרווחה קרי לחוק מה להגיד.
קיצורו של דבר מסגרות רפואיות מיועדות לאנשים שבאים לקבל עזרה במודעות . במצבים בהם לנער התנהגות המסכנת עצמו או זולתו ובמקרה של קטין המסכנת את התפתחותו וזה המקרה דנן אז לגורמי הרווחה - החוק דריסת רגל.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובה המהירה
אלכס14/06/2016תודה רבה על תגובה המהירה!
אני חושב כמוך—שאין ברירה ונצטרף לפעול בצורה כזאת—דרך שירותי הרווחה ועד הצו לעשות בדיקה.
ברור שזה יקח זמן, אבל חייבים לעשות משהו עם המצב—לא יכול להמשך בצורה כזאת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)