רספידל לילד בן 6 על הספקטור האוטיסטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רספידל לילד בן 6 על הספקטור האוטיסטי
    אתי
    09/08/2016

שלום יש לי ילד בן 6 אוטיסט בהחלטה של צוות הגן עם פסיכאטר מומחה הוחלט על מתן רספידל 0.5 כל ערב לפני השנה.
    הבן שלי לוקח תתרופה כבר חודש ימים ומאז הפסיק כמעט לאכול בכלל וכל הזמן משלשל.. מה ניתן לעשות? קבעתי בדיקות דם ליום חמישי הקרוב אבל האם זה מחייב להפסיק את התרופה.. כי אני רואה שיפור לא גדול במיוחד אבל שיפור עם התרופה.. מה עושים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רספידל לילד בן 6 על הספקטור האוטיסטי - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    09/08/2016

לאתי שלום

התלונה שאת מציגה אינה חייבת להיות קשורה לריספרדל יתכן ומדובר בזיהום ויראלי שהוא די שכיח בקיץ.
    הפיתרון התרופתי שהוחלט עליו הוא אחד הפיתרונות יתכן גם פיתרון מתחום הניהול הסביבתי או בסגנון אחר. וכדוגמא אביא אפשרות שבקיץ צוות הגן השתנה - כמו גננות וכו' והילד רגיש מאוד לשינויים . יתכנו כמובן גם סיבות אחרות . יש להיות רגיש לחייו ותפקודו הפסיכולוגי של הילד .לא תמיד הפיתרון התרופתי הוא הפיתרון היחיד. השילוב יכול להניב את התוצאה המיוחלת.

אפשר כמובן לפנות להערכה של איש מקצוע המבין בעולמם של ילדים בספקטרום ולבקש חוות דעת נוספת. אפשר גם להחליף תרופה כל זאת רק עם תאום גישה חינוכית פסיכולוגית התואמת את צרכי הילד לאחר ניתוח צרכים והתנהגות.

כך שהסיבות רבות ומגוונות .

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו