מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה בשם סימבלטה מידע לאמא מודאגתאמא מודאגת29/08/2016
שלום בתי בת 12 לפני כשלוש שנים התחיל לה כאב בעצם הנביקולרית בכף הרגל במשך הזמן הרופאים האלו אותה על קביים ...אחרי תקופה היא חלתה במחלת הנשיקה שמשם התחילו הבעיות והכאבים הכרונים בחלקים אחרים בגוף כמו כאב מתמשך בבטן ובגרון כל הזמן הזה עדין היא עם קביים הרופא כאב נתן לה ליריקה שלא עזר לה לכאבים ועשה לה יותר גרוע במצבי רוח קיצונים אנחנו הפסקנו ולא לוקחים הרבה זמן רק משכחי כאבים מדי פעם שמאוד כואב...לפני ארבע חודשים התחלנו שיקום יומי בתל השומר היא במעקב פסיכולוגי ופיזיותרפי היא התקדמה לקב אחד עדין עם כאבים אבל הרופאים המליצו ייעוץ פסיכיאטרי כי היא עצובה בגלל הכאבים שלא מפסיקים הפסכיאטרית ראתה אותה שעה וחצי והמליצה לנו ישר תרופה בשם סימבלטה שעובדת על הנפש ועל הכאבים יחד....אני חוששת בגלל המצב שהיא הייתה כשהיא לקחה את הליריקה כל התופעות לוואי אז היו לה לכן אני מפחדת לתת לה כי קראתי שגם לתרופה הזאת יש המון תופעות לוואי...ומה יקרה אם התרופה תעזור ונפסיק אז המצב שלה יחזור? וזו תרופה לדיכאון האם מתמכרים...ולמה רשום שמתחת לגיל 18 לא נותנים אותה אז איך נותנים לילדה בת 12...והאם יש תרופה טבעית שמקבילה לתרופה הזאת ? והאם בעתיד הרחוק זה יעשה לה בעיות בצבא?. תודה וסליחה מראש על השאלות הרבות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה בשם סימבלטה מידע לאמא מודאגת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל30/08/2016לאמא שלום
שאלות קשות ונכונות. לכל שאלה גם תשובה בצידה. אני מסכים שהפסיכיאטרית אכן דברה עם הילדה פרק זמן קצר. גם לא יצרה ברית טיפולית מספקת ואמון.
מאחר ואת במחלקה שיקומית מכובדת ורצינית אני בטוח ומקווה שהצוות המטפל שם כולל פסיכולוגים ואנשי שיקום והם אמורים לגשר על הפער של השיחה הקצרה עם הפסיכיאטרית. הפסיכיאטרית היתה רק יועצת והצוות השיקומי אמור ליעץ ולהסביר לכם על התרופה.
אני מציע כי תציגי את כל השאלות בפני הרופאה השיקומית ובפני הפסיכולוגית הם אמורים לקחת אחריות ולענות על שאלותיך כמו גם להעניק לך ביטחון ואמון בתרופה.
לא מתמכרים לתרופה. מתמכרים לדאגות וחרדות. אכן הגיל המומלץ מעל לגיל 18 אבל אם אין ברירה נהוג גם מתחת לגיל זה אבל עם מעקב תכוף. תרופות טבעיות גורמות לנזקים קשים לדוגמא- אופיום או קוקאין זה טבעי אבל ממכר ומזיק נורא ולכן לא משתמשים בו.
לגבי הצבא זה לא קשור לתרופה או לפסיכיאטר אלא לכל הנושא השיקומי ורצוי להפנות את השאלה לרופא השיקומי. יש להם ניסיון בנושא ממקרים אחרים.
דר, סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)