נער מתבגר בן 17 מרדן ושתקן חוסר אכפתיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נער מתבגר בן 17 מרדן ושתקן חוסר אכפתיות
    ממ
    27/09/2016

ביני לבן בני בן 17 יש המון חיכוכים ,
    החיכוכים הם בעיקר בנושאים כספיים,אני לא חושבת שצריך כל הזמן לתת ולתת בעוד שהוא עובד(מטייל עם כלבים) ויש לו חשבון בנק בו יש סכום מכובד.
    אנו גרים בסביבה בה מסתכלים על לבוש/ הנעלה מותגים .
    לפני שבוע חגגנו יומהולדת במסעדה יוקרתית כל המשפחה(אנו 4 נפשות)כעת הוא רוצה/מבקש לנסוע לחופשת סופש עם אביו כמתנת יומהולדת.
    אני מסרבת ומכאן התחיל/ממשיך כל הבלגן.
    היינו בקיץ ב3 נופשים שונים בארץ ישנן עוד הוצאות לא מעטות ואני לא חושבת שהנסיעה לסופש כרגע באה בחשבון כי זה גם כן הוצאה.
    פרט לנושא הכספי עולה בעיה נוספת הילד מסתובב כל אחהצ מחוץ לבית לא מיידע היכן הוא,לא עונה לשיחות /הודעותחוזר הביתה קרוב ל21-22 אחרי שהיה 4-5 שע בחוץ.
    לשאלתי איפה היית ?מקבלת תשובה מה אכפת לך ,הייתי איפה שהייתי ,אין לך מה לדאג וכו..
    בעלי אומר לא לשאול כיוון שסומך עליו שלא מסבכך..אך אינני מקבלת את זה.
    להעלם ולא לומר בכלל איפה את מדאיג.
    אשמח לעצות...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נער מתבגר בן 17 מרדן ושתקן חוסר אכפתיות - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    05/10/2016

לכבוד ממ

אתפח לך על השכם שאת מפנה שאלה זאת לפורום פסיכיאטרי.
    התיאור שאת מתארת אכן מתאים לגיל התבגרות סוער - עם מורכבות אישית.
    ואכן קשה לקיים חיי משפחה באוירה כזאת.

מאחר והנער מתפקד פחות או יותר - ואין בעיות תפקוד קשות או משמעותיות ניתן לומר שאין מדובר בהפרעה הרשומה בספר הקודים של מחלות פסיכיאטריות. כל זאת בערבון מוגבל עד כמה שיעוץ אינטרנטי יכול להיות מדויק.

קשה להציע עצות שכן יהיה קשה לישמם ללא ליווי מקצועי . נהוג להציע את אשר בעלך הציע. אני גם מבין את הסיבה שאת מתקשה לקבל את הצעתו. ולכן חשוב לכם להפגש עם איש מקצוע כדי שתעלי את מחשבותיך וחששותיך. אני מניח שבעלך מכיר סגנון התנהגות זה מהכרות קרובה יותר ולכן המלצותיו די אינטואיטיביות.

עליך לזכור שאם לא יהיו סיבוכים- ולרוב זה המקרה- קיימת התמתנות בסגנון החיים במהלך השנים הקרובות.
    הדרכת הורים וליווים הוא הגישה הנבונה ביותר למצב זה.

בהצלחה,
    ד"ר סומואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו