התייעצות לגבי בעיה בבית הספר של הבת שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי בעיה בבית הספר של הבת שלי
    דפנה
    07/10/2016

שלום
    אני אם לבת 16,תלמידה בכיתה י"א בבית ספר רגשי .
    אשר מטופלת במרפאה בבית חולים לבעיות נפשיות, כיום מקבלת 3 מ"ג ריספרדל ו2 מ"ג דקינט בעבר קיבלתי סרוקוואל 300 XR ולוסטרל
    היא מאובחנת בחרדות, דיכאון, אילמות סלקטיבית וחשד לפסיכוזה.
    עקב ההתמודדת היום יומית שהיא חווה ברגע שהיא יוצאת מהבית (ניתוק רגשי,חרדה וכו')
    קיבלנו אישור להגיע לבית הספר פעמיים בשבוע עד השעה 12 בצהריים.
    למרות שקיבלנו את ההקלה הזאת, ברגע שהיא נכנסת לבית הספר מפיע התקף פניקה וקושי להישאר במסגרת יותר משעה. ומיד מתקשרים שנבוא לקחת אותה. אין להם כלים להתמודד עם ההתקפים.
    המצב רק מחמיר, לצורך השוואה- בשנה השעברה היא היתה באותו בית הספר והיה לה התקף פעם בשבועיים. כרגע המסגרת לא נותנת לה טיפול ומענה למצב שלה. בבית אין לה כמעט התקפים ומצבה הרבה יותר טוב.. מה אפשר לעשות בכדי להפסיק את ההתדרדרות במצב? ואיזה טיפול היא צריכה לקבל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי בעיה בבית הספר של הבת שלי - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    07/10/2016

לדפנה שלום

זה מאותם מקרים טיפוליםם קשים במיוחד.
    לרוב נהוג לאשפז את הילד במחלקה פתוחה כדי לבחון את מצבה ולהעניק לה טיפול אינטנסיבי. והדגש על אינטנסיבי. טיפול מרפאה אפילו שהוא בבית חולים לא מספיק.

זאת לפחות דעתי לאור תאור המקרה המוצג. כמובן שתתכן טעות נוכח מיעוט המידע והעדר הכרות אישית. חשוב להציג את ההתלבטויות בפני הרופא המטפל. כדי שהטיפול ינתן במועד, מתן טיפול מאוחר יגרום לקושי ואיחור בתגובה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה

דפנה
    07/10/2016

ראשית,תודה רבה על התשובה המהירה.
    במקרה של ביתי,יש בעיה שהילדה איננה מתפנה מחוץ לבית.כמו כן,
    אינה שותה\אוכלת בחוץ.(כך היה כל השנים)
    באשפוז פתוח שהוא למעשה בית ספר בתוך בית החולים,יש יום ארוך+נסיעות זה בערך 10-11 שעות.
    גם סירבו לקבל אותה בגלל הבעיות הללו.
    האם יהיה נכון יותר עבורה,לשחרר אותה מה"עול" של בית הספר ולהתמקד רק בטיפולים?
    ואילו טיפולים אמורים לסייע לה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/10/2016

לבנות לנערה תכנית טיפולית דרך האינטרנט זה ממש שרלטנות ויוהרה ואיני רוצה לחטוא בחטא היוהרה.

גם שחרורה מעול בית הספר יחייב מאמצים טיפוליים אינטנסיביים כבירים ועתירי ממון. ואם יש לך אפשרות כזאת אז בהחלט אפשר לבנות תכנית אינטנסיבית גם בבית.

לרוב האנשים אין אפשרות זאת מציאותית ולכן פיתרון האשפוז הופך למתקבל על הדעת.
    אם המחלקה הפתוחה אינה מסוגלת להכיל מצב זה אז המחלקה הסגורה יכולה להיות שלב ראשון תוך מעבר בהמשך למחלקה הפתוחה.

אפשר לבחון גם מחלקה סגורה פסיכוסומטית בתיווך הקופה אליה את שייכת. לצערי אילו מחלקות מועטות והכניסה אליהם אינה קלה ומצריכה שכנוע גורמי הניהול של המחלקה שמקומה שם.

כל דחיה לפתרון יותר אינטנסיבי רק יחמיר את הפיתרון בהמשך.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיהיה בהצלחה

שמוליק
    09/10/2016

שלום דפנה.

בתור גולש בפורום, אני רוצה לומר שהמסירות שלך כלפי הבת ריגשה אותי. אין ספק שתמיכה של ההורים היא חלק חשוב בטיפול.

אני אאחל לך בהצלחה.

כל טוב ושנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו