אמא אובדת עצות ומאד מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא אובדת עצות ומאד מודאגת
    מיה
    27/10/2016

שלום דר,
    אני אם חד הורית בזוגיות כ5 שנים יש לי ילד יחיד בן עשר.
    גידלתי אותו לבד מיום היוולדו והקשר חזק מאד מאז ומתמיד.
    בכיתה א היה משבר גדול מאד במעבר מגן לבית ספר והמשבר השפיע על הילד בצורה חריפה. ועם הזמן הצלחנו להתגבר על הפרידה בבקרים.
    לפני כ3 חודשים התפתחה אצל הילד חרדה גדולה ולא רצה להתנתק ממני,ללכת לביס,לחברים,לחוגים אונלכל מקום שירחיק אותו ממני שמא לא אבוא לקחת אותו או יקרה לי משהו.
    החרדה משפיעה בכל המישורים,לא ישן לבד בלילה כמו זנב אחרי לכל מקום,התקפות פניקה אם אני מאחרת בדקה,בעיות בשינה,ישן איתי ולא זז ממני ואם אתעורר ב4 בבוקר גם הוא יקום.
    ניסינו מוצרים טבעיים אך לא הועיל,פניתי לפסיכיארית פרטית שנתנה התחלת טיפול פריזמה 20 מג ולא עזר אלא החמיר תמצב.
    אחכ ירדנו לחצי כדור פריזמה בבוקר ונוזינאן 25 מג חצי כדור בערב ועדיין לא עזר.
    לאחר מכן הורדנו לגמרי את הפריזמה כי גרם לו לעצבנות יתר והיפר אקטיביות וקשב וריכוז והילד נשאר עם רבע נוזינאן בערב ורבע בבוקר,אך לא היה שינוי בכלל מלבד עייפות ותיאבון מוגבר.
    החלטתי להוריד לילד לגמרי את הטיפול מאחר ואין שינוי.
    כיום אני נורא מיואשת מהמצב והילד ממשיך לסבול ואפילו מדבר על למידה ביתית רק בשביל לא להתרחק ממני שמא לא אבוא לקחת אותו מבית הספר,מה שכן לא מרוכז בלימודים ולא פנוי ללמידה.
    רציתי לשמוע את חוות דעתך המקצועית ומאחר שאני גם נוטלת כדורים אנטי חרדתיים,לאחר שעברתי ייסורי גיהנום עם כאלה שלא התאימו,האם יש אפשרות שכדור ממשפחה זאת יכול לעזור לילד?
    אנא תשובתך בתודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

מיה
    27/10/2016

שכחתי לכתוב ששם הכתוב שאני נוטלת הוא ויאפקס והוא היחידי שהתאים לי ושיפר את איכות חיי..
    האם כדור זה יכול להתאים לילד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחת פיקוח רפואי ומעקב סדיר אין בעיה

ד``ר אליהו סמואל
    31/10/2016

כמובן שהאחריות על הרופא המטפל שאני בטוח שהוא רופא מדופלם ואחראי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי משהו להוסיף

שמוליק
    31/10/2016

שלום מיה.

אינני רופא. אני סטודנט לפסיכולוגיה.

בדרך כלל התשובות של ד"ר סמואל מדוייקות ומעמיקות ואין שום צורך להוסיף או להעיר על דבריו, אבל כאן נראה לי שיש צורך בכך.

גישתו העיקבית של ד"ר סמואל היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים. לא הייתה אף מילה על טיפולים כאלה, ולכן כדאי לשקול ולהתייעץ עם הרופא המטפל; במיוחד אם נראה שהטיפול התרופתי שנוסה עד כה לא היה יעיל במיוחד.

לגבי טיפול תרופתי שמתאים להורה, כיוון שעל פי התיאוריה הרווחת, חלק מהקשיים נובעים מתורשה, אז ישנה סבירות גבוהה שתרופה שמתאימה להורה תתאים גם לילדיו אם הם סובלים מאותם קשיים, אבל זה לא בטוח במאת האחוזים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיה
    01/11/2016

המון תודה לכם וכמובן שבימים הקרובים נתחיל בנוסף טיפולים פסיכולוגים..
    יישר כוח לכולכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הכל תרופות

ד``ר אליהו סמואל
    01/11/2016

לאמא היקרה שלום.

אכן יסורי גהינום. את מפרטת את הטיפול התרופתי שסיפקת וגלגוליו. להווה ידוע כי טיפול תרופתי ללא טיפול פסיכולוגי ובית ספרי אינם יעילים בהכרח. השילוב מנצח. והתהליך ארוך ואין להתיאש.
    רצוי מאוד שיהיה קשר בין נותן התרופות והמטפל או אפילו שיהיה זה אותו גורם.
    טיפול ביתי יכול רק לעקב את ההחלמה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו