הפרעת אישיות גבולית אצל ילדה בת 7?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית אצל ילדה בת 7?
    סמדר
    19/05/2008

בתי בת השבע היא ילדה מאוד אינטליגנטית ומאוד רגישה. אני מוטרדת ממצבה הנפשי, שכן פעמים רבות היא לא מרוצה מכל דבר, יש לה טענות רבות בנושאים שונים, מצבי רוחה נעים מקיצוניות לקיצוניות. עם השנים הסימפטומים שאציין בהמשך מתעצמים: מצבי רוח קיצוניים - מעליזות רבה לכעס בלתי נשלט, להתפרצויות. ביחס שלה כלפי (אמה) היא גם קיצונית - זה יכול לנוע מכך שהיא אומרת שהיא שונאת אותי לבין הרעפת אהבה. כמו כן היא טוענת פעמים רבות שלא אוהבים אותה, שכולם שונאים אותה (נהגתי לייחס זאת לקנאה ביחס לאחותה בת ה-3.5, אבל אני תוהה אם זה לא מעבר לזה). - השינויים מתרחשים בתוך דקות אחדות, וכשהיא במצב רוח כועס ועצבני רואים שהיא סובלת. כמו כן היא מזה זמן מה טוענת טענות נגד המראה החיצוני שלה.
    ביחסיה החברתיים היא דווקא מאוד חברותית, אבל גם במפגשים עם חברות היא מאוד אימפולסיבית ונעה מקיצוניות רגשית אחת לשנייה. כמו כן היא דורשת כל הזמן להיפגש עם חברות, ונראית "סובלת" כשהיא לא נפגשת עם חברה אלא נמצאת לבד.
    השאלה שלי: האם אפשר לאפיין זאת כהפרעת אישיות גבולית? האם ניתן לעשות אבחנה כזאת כבר בגיל הזה? במידה שכן, האם יש דרך לטפל בזה בגיל צעיר? איך מתמודדים עם זה ביומיום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית האמנם ?!

ד``ר אבי שפירא
    20/05/2008

אין ספק שהתיאור קשה ודורש התערבות מיידית ומקיפה. לא כתבת אם הילדה בטיפול כלשהוא ? בכל מקרה לדעתי כדאי להגיע לאיבחון מקיף אצל פסכיאטר ילדים אשר יוכל לאבחן את הקשיים , האם יש מרכיב ביולוגי, אורגני או שאולי הפרעה רגשית בלבד. האם מדובר בהפרעה ביפולרית ? שינויים קיצוניים במצב הרוח כפי שאת מתארת מחייבים התייחסות בנושא זה. הפרעת אישיות לא מאבחנים לפני גיל 16 . בברכה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו